“Καυτά” ερωτήματα για τα οικονομικά τριών εκδηλώσεων της Ελευσίνας Πολιτιστικής 2023, από τον Γιώργο Τσουκαλά

“Καυτά” ερωτήματα για τα οικονομικά τριών εκδηλώσεων της Ελευσίνας Πολιτιστικής 2023, θέτει δημόσια ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς

Συγκεκριμένα ρωτά για το κόστος, την οργάνωση την συμμετοχή του κόσμου και εν τέλει το αποτέλεσμα για τρεις εκδηλώσεις :

1. Για την παράσταση “Των Σιωπηλών. Σπαράγματα” (Μαρία Φαραντούρη  Λενα Πλάτωνος), που έγινε στις 13 και 14 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο. 
α) για ποιον λόγο για μια παράσταση που στοίχισε 86.000€ δόθηκε περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων και δεν επιλέχθηκε χώρος στον οποίο θα μπορούσαν πολλοί περισσότεροι θεατές να την παρακολουθήσουν.
β) ποια λογική υπήρξε εκ μέρους της Πολιτιστικής στην διαπραγμάτευση των δύο παραστάσεων καθώς το κόστος της αρχικής παράστασης ήταν 63.711.€, ενώ η δεύτερη παράσταση στοίχισε 22320€.
Πώς μπορεί να προκύπτει σχεδόν τριπλάσια διαφορά κόστους για δυο ίδιες παραστάσεις.
γ) με ποια κριτήρια εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής ενώ δεν υπήρχε στον φάκελο της υποψηφιότητας;
2. Για την παράσταση ΠΈΡΣΕΣ. 
α) Υλοποίησε ή όχι η Πολιτιστική την απόφαση που έλαβε στις 30/3/2022 να ενταχθεί στο σχέδιο δράσης της Εταιρείας; β) αν τελικά δεν υπήρξε συνδιοργάνωση Πολιτιστικής και Φεστιβάλ Αθηνών για ποιον λόγο η παράσταση είχε ακριβότερη είσοδο (αντί 15 είχε εισιτήριο 20€)
3. Για την παράσταση Κλυταιμήστρα
α) γιατί ενώ η Πολιτιστική κατέβαλε 170.000 € για την παραγωγή του έργου δεν μεριμνησε για την προώθησή του σε άλλα Φεστιβάλ της χώρας μας;
β) πόσα ήταν τα έσοδα της παράστασης που παρουσιάστηκε στις (23 και 24/7) στο Ελαιουργείο;
γ) με ποιον τρόπο σκέφτονται Δήμος και Πολιτιστική να καλύψουν το σύνολο ή μέρος της χρηματοδότησης του έργου;

The post “Καυτά” ερωτήματα για τα οικονομικά τριών εκδηλώσεων της Ελευσίνας Πολιτιστικής 2023, από τον Γιώργο Τσουκαλά appeared first on aftodioikisinews.gr.