Μήνυμα Δημάρχου Ασπροπύργου για την Εθνική Επέτειο

Μήνυμα Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940   Ήταν η διάχυτη οικονομική δυσπραγία και η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, η Μαύρη Πέμπτη της 4ης Οκτωβρίου 1929, που έφερε παγκόσμια φτώχεια και βοήθησε τον Μπενίτο Μουσολίνι να εντείνει τον φασιστικό ολοκληρωτισμό του και τον Αδόλφο Χίτλερ, να ανέβει στην εξουσία. Αν δεν υπήρχε αυτή η κρίση, ο κόσμος θα τους προσπέρναγε απλά ως γραφικούς τρελούς, γελοίους ναι, μα επικίνδυνους όχι.

Έτσι, με παράφρονες στο τιμόνι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Γιαπωνέζοι, καταπιέζοντας τις κοινωνίες τους, κατασπατάλησαν δισεκατομμύρια τόνους –ναι , δισεκατομμύρια – τσιμέντου, σιδήρου, πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών και πολύτιμων μετάλλων, για να κατακτήσουν τον κόσμο. Ίδια έξοδα αναγκάστηκαν να κάνουν και οι Σύμμαχοι, για αμυντικούς σκοπούς. Μπορεί ο Άξονας να ηττήθηκε, αλλά όχι πρώτού σκοτωθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι συνολικά, και 800.000 Έλληνες από τον πόλεμο, την πείνα και τις κακουχίες.

Μήνυμα Δημάρχου Ασπροπύργου για την Εθνική Επέτειο

Η Γαία γνώρισε για πρώτη φορά τον πυρηνικό όλεθρο στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, και από τότε απλά ζούμε υπό την απειλή ενός «Αρμαγεδώνα». Αν, ρωτάω αν, όλα αυτά τα χρήματα και τα έργα, οι πρώτες ύλες και το χρυσό και το ασήμι και τα καύσιμα, είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη, για την μηχανική και αρχιτεκτονική, για την τεχνολογία, τη γεωργία, το εμπόριο και την ιατρική, πόσο μπροστά θα ήμασταν τώρα;

Τιμή και Δόξα στους πεσόντες! Γνήσιους απογόνους των Λακαιδεμονίων και των ηρώων του ’21. Ποτέ δε θα φοβηθούμε κανένα, παρότι αγαπάμε την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία, τη δημιουργία και την πρόοδο, την ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

The post Μήνυμα Δημάρχου Ασπροπύργου για την Εθνική Επέτειο appeared first on aftodioikisinews.gr.