Μαζική συμμετοχή μαθητών και πολιτών στη δράση «Προτεραιότητα στην υγεία μας»

Μαζική συμμετοχή μαθητών και πολιτών στη δράση «Προτεραιότητα στην υγεία μας» που πραγματοποιείται στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Εκατοντάδες μαθητές και πολίτες βρέθηκαν σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης»

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, του Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου, των ΚΕΠ Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Από τις 10 το πρωί μέχρι το απόγευμα πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις, ενώ διενεργήθηκαν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και ενημερώσεις γύρω από θέματα όπως η οστεοπόρωση και οι σκελετικές παθήσεις. Επίσης πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης για θέματα πρόληψης υγείας, για πρώτες βοήθειες, την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, την ανακύκλωση, κ.α.

«Με αυτή τη μεγάλη γιορτή στο πάρκο της Καρδιάς μας στο Πάρκο Τρίτση στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα της πρόληψης της υγείας, της οδικής ασφάλειας και του σεβασμού στο Περιβάλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ και του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μητροπολιτικό Πάρκο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα νέα παιδιά, τους διοργανωτές και τους πολίτες.

Στη δράση συμμετείχαν τα σχολεία: Έκτο δημοτικό Καματερού, Έβδομο δημοτικό Καματερού, 26ο δημοτικό Ιλίου, 10ο δημοτικό Αγίων Αναργύρων, Μουσικό σχολείο Ιλίου, Τρίτο γυμνάσιο Ιλίου, Τέταρτο γυμνάσιο Ιλίου, Όγδοο δημοτικό Ιλίου, Όγδοο δημοτικό Μεγάρων, 14ο δημοτικό Περιστερίου, Δεύτερο γυμνάσιο Πετρούπολης, Δεύτερο γυμνάσιο Πεύκης.

 

The post Μαζική συμμετοχή μαθητών και πολιτών στη δράση «Προτεραιότητα στην υγεία μας» appeared first on aftodioikisinews.gr.