Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από την Ρούλα Καλύβα

Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού παραδίδει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Άρη Πανόπουλου ΩΡΑ ΧΑΙΔΑΡΙ, κα Ρούλα Καλύβα , με αφορμή την τοξικότητα που κάποιοι επενδύουν στο Χαϊδάρι λόγω της αδυναμίας τους να αρθρώσουν ένα ξεκάθαρο δημοκρατικό λόγο

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb , η Ρούλα Καλύβα νουθετεί επί της ουσίας   με την ειλικρίνεια και το ήθος που την διακρίνουν, όσες και όσους ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και καταλήγουν σε αλληλοκατηγορίες προσωπικού επιπέδου.

“Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει λόγος να μειώνεις τον αντίπαλο σου χρησιμοποιώντας άσχημες εκφράσεις, που κανέναν δεν τιμούν. Αντίθετα, διατηρώντας υψηλό επίπεδο πολιτισμού, προκαλείς τους πολιτικούς αντιπάλους να πράξουν το ίδιο, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά.”, σημειώνει μεταξύ άλλων για να συνεχίσει :

“Θα πρέπει να γίνει σαφές πως είναι διαφορετικό πράγμα η άσκηση κριτικής επί των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και διαφορετικό η κάθε ανάρτηση που σκοπό έχει να προσβάλλει τον αντίπαλο, χωρίς να προσθέτει κάτι στο καλό του τόπου μας. ” , ολοκληρώνοντας την ανάρτησή της :

“Προς όφελος όλων είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο, που θα προκύψει μετά την εκλογική διαδικασία, να απαρτίζεται από ανθρώπους με ικανότητες, με διάθεση προσφοράς αλλά κυρίως με υψηλό αίσθημα αυτοσεβασμού και σεβασμού στην διαφορετική γνώμη. Αυτούς τους ανθρώπους έχει ανάγκη ο Δήμος μας, ανθρώπους που και την προηγούμενη αλλά και την επόμενη ημέρα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να γίνει το Χαϊδάρι η πόλη που θέλουμε.”

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης της κας Ρούλας Καλύβα

Φίλες και φίλοι,
δημότες του Χαϊδαρίου,
υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή όχι,
Λόγω των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη διαμάχη μεταξύ υποψηφίων και υποστηρικτών τους, που πολλές φορές ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και καταλήγει σε αλληλοκατηγορίες προσωπικού επιπέδου.
Κάποιοι στην προσπάθεια τους να ξεχωρίσουν θεωρούν πως εξαπολύοντας ανυπόστατες κατηγορίες τυγχάνουν αναγνωρισιμότητας, η οποία μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κάποιοι άλλοι στην προσπάθεια τους να υπερασπισθούν εαυτόν , συμπαρασύρονται σε αντίστοιχες πράξεις χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να τους εκφράζει. Όλα αυτά, δυστυχώς, ρίχνουν χαμηλά το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού, οδηγώντας σε απαξίωση του πολιτικού συστήματος από το σύνολο των πολιτών.
Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει λόγος να μειώνεις τον αντίπαλο σου χρησιμοποιώντας άσχημες εκφράσεις, που κανέναν δεν τιμούν. Αντίθετα, διατηρώντας υψηλό επίπεδο πολιτισμού, προκαλείς τους πολιτικούς αντιπάλους να πράξουν το ίδιο, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά.
Άλλωστε, πρωταρχικός σκοπός είναι και πρέπει να παραμείνει, οι δημότες του Χαϊδαρίου να επιλέξουν για εκπροσώπους όσους πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο να πάει μπροστά και όχι όσους ανταλλάσσουν ύβρεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μοναδικό στόχο την αυτοπροβολή.
Θα πρέπει να γίνει σαφές πως είναι διαφορετικό πράγμα η άσκηση κριτικής επί των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και διαφορετικό η κάθε ανάρτηση που σκοπό έχει να προσβάλλει τον αντίπαλο, χωρίς να προσθέτει κάτι στο καλό του τόπου μας.
Προς όφελος όλων είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο, που θα προκύψει μετά την εκλογική διαδικασία, να απαρτίζεται από ανθρώπους με ικανότητες, με διάθεση προσφοράς αλλά κυρίως με υψηλό αίσθημα αυτοσεβασμού και σεβασμού στην διαφορετική γνώμη. Αυτούς τους ανθρώπους έχει ανάγκη ο Δήμος μας, ανθρώπους που και την προηγούμενη αλλά και την επόμενη ημέρα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να γίνει το Χαϊδάρι η πόλη που θέλουμε.
Φιλικά,
Ελευθερία (Ρούλα) Καλύβα
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Συνδυασμό Ώρα Χαϊδάρι Άρης Πανόπουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου .

The post Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού από την Ρούλα Καλύβα appeared first on aftodioikisinews.gr.