«Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια» στην Αμοργό

«Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια» την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 19:00, στον Προαύλιο Χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαία Αρκεσίνη, στην Αμοργό στήνεται μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Ελληνική Παράδοση.

Τα «Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια» αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό ανάδειξης της ελληνικής χορευτικής παράδοσης.

Ο Χοροδιδάσκαλος κος Γεώργιος Οικονομίδης σε συνεργασία με τους συλλόγους της Αμοργού αλλά και με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Αμοργού  θα μας ταξιδέψουν μέσα από μελωδίες και «βήματα χορευτικά» σε όλη την Ελλάδα.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αμοργού σίγουρα τιμούν με την παρουσία τους ένα εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός.

Αξιοθέατα Αμοργού

Λίγα λόγια, Πηγή : https://bit.ly/3tKu8UF

Η παραλία της Αγίας Άννας με το ομώνυμο εκκλησάκι πάνω από τον κολπίσκο της, είναι ίσως η διασημότερη παραλία του νησιού, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές από μέρος της ταινίας “Απέραντο Γαλάζιο” “The big blue” του Λικ Μπεσόν με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό Ζαν Ρενό. Είναι μόλις τρία χιλιόμετρα από τη Χώρα της Αμοργού, και μόλις ενάμισι από το μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας. Σήμα κατατεθέν της παραλίας είναι τα καθαρά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Συνδυασμός με τη βραχώδη περιοχή και τα πράσινα περιβόλια επάνω από την ακτή.  Αυτά συνθέτουν την λεγόμενη «άγρια ομορφιά» του τοπίου. Στο κατέβασμα θα συναντήσετε το μικρό εκκλησάκι. Ενίοτε ήταν η επιλογή για γάμους και βαφτίσια ακόμη και από ξένους τουρίστες του νησιού. Έπειτα θα προσεγγίσετε τη παραλία η οποία είναι βραχώδης με χοντρό και λεπτό βοτσαλάκι.

The post «Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια» στην Αμοργό appeared first on aftodioikisinews.gr.