Ολοκληρώθηκαν τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022»

Ολοκληρώθηκαν τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022», το Κορυφαίο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ασπροπύργου

Τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022», έριξαν αυλαία για φέτος, αφού προηγουμένως προσέφεραν μία ακόμα σειρά δράσεων και παραστάσεων υψηλής ποιότητας στους δημότες του Ασπροπύργου.

Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας», πραγματοποιήθηκε η Συναυλία της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου «ΘΡΙΑ», «Ω γη της Ιωνίας, σένα οι θεοί τραγουδούν ακόμη», που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη  Μικρασιατική Καταστροφή. Κορυφαίοι καλλιτέχνες του είδους (Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτης Λάλεζας, κ.ά.) ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια από τις Αλησμόνητες Πατρίδες της πάλαι ποτέ Ελληνικής Ανατολίας, καταθέτοντας «ψυχή», ενώ  η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη, με την εξαιρετικά χρωματισμένη φωνή της, απέδωσε ιστορικά – μουσικολογικά σχόλια στους θεατές.

Ακολούθησαν την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παραλίας, τα Εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας του Μιχάλη Αρέστη. Μία κοπιαστική δουλειά ετών, παρουσιάστηκε στο κοινό, ανεβάζοντας το «μια σκάλα» πιο ψηλά στην σχέση του με το ορθόδοξο θείο στοιχείο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 – 22.00.

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας», τη σκυτάλη πήρε  η «Καμεράτα» του Δημοτικού Ωδείου Ασπροπύργου, αποτελούμενη από  σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ασπροπύργου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων  καλλιτεχνών παρουσιάζοντας έργα W.A.Mozart, A.Vivaldi, J.S.Bach, D.Shostakovich, E.Morricone κ.ά. Οι σπουδαστές του Ωδείου μας, μέσω του απαιτητικού αυτού προγράμματος, απέδειξαν για άλλη μια φορά, την υψηλού επιπέδου μουσική μόρφωση τους και συνεπώς τον πήχη διδασκαλίας, σε ένα από τα καλύτερα Μουσικοδιδακτήρια της Χώρας.

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, στο  Μητροπολιτικό Πάρκο Γκορυτσάς, ο Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. διοργάνωσε Πολυθεματική Εκδήλωση με θέμα: «Μια μέρα στο Πάρκο της πόλης μου» σε συνεργασία με τον Α.Ο. «ΘΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ»,, τον Α.Σ. «ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ» και τον  Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ». Πλήθος αθλητικών δράσεων, διαδραστικά και θεματικά παιχνίδια, ποικίλες ενημερώσεις υγείας, περίπτερα διατροφής και αγώνες μπάσκετ “3 on 3”, έλαβαν χώρα,  στο ευρύτερο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», με θέμα «Καλύτερες Συνδέσεις» και το σύνθημα «Συνδυάζω- Μετακινούμαι». Παράλληλα, στη δράση έλαβαν μέρος ο  Α.Ο. «ΣΕΙΡΙΟΣ Ασπροπύργου», ο Α.Σ «Αγία Άννα Ασπροπύργου» και Ίριδα Ασπροπύργου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Ανοιχτό Θέατρο Αγροκηπίου, ακολούθησε  η Θεατρική παράσταση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ», του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Ένα μουσικό-θεατρικό βίωμα βασισμένο σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες από τις χαμένες πατρίδες, που στις καρδιές μας εξελίχθηκαν σε μύθους, θρύλους και σύμβολα μιας ολόκληρης εποχής. Η ερμηνεία του θιάσου υπήρξε εξαιρετική και αποδοχή του κοινού απόλυτη.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλας Μελετίου και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, ευχαριστούν θερμά  όλους τους δημότες για τη στήριξη και τη συμμετοχής τους  στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022». Εκφράζουν ένα μεγάλο  ευχαριστώ στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την αμέριστη βοήθεια αλλά και στους χορηγούς που με τη συνδρομή τους διευκόλυναν τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Δήλωσαν ότι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη με περισσότερες δράσεις ψυχαγωγίας και ανάδειξης του πολιτισμού.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιχαήλ Ψωμιάδης, Μελέτιος Μπουραντάς, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος της ΔΕΠ, κ. Γεώργιος Φίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Ιωάννης Ηλίας, κ. Αλέξανδρος Τσίγκος, κ. Αγησίλαος Τσίγκος και  ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., Αντώνιος Κοναξής.

The post Ολοκληρώθηκαν τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022» appeared first on aftodioikisinews.gr.