ΟΧΙ διακίνηση LNG μέσα από την Ελευσίνα! – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΧΙ διακίνηση LNG μέσα από την Ελευσίνα! , είναι το αίτημα κοινωνικών κινήσεων στην Ελευσίνα που διοργανώνουν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΚΡΟΝΟ στις 5 Ιουνίου στις 11 π.μ.

Συγκεκριμένα , οι ΚΙΝ. ΠΟΛΙΤΩΝ ΕCOELEUSIS  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ • ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ , που είναι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης προσκαλούν σε κοινή δράση όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες της πόλης Ελευσίνας για εκείνη την ημέρα

“Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα μας βρει έξω από τον ΚΡΟΝΟ σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίον της μεταφοράς και εκφόρτωσης βυτιοφόρων με LNG”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση

Σύμφωνα με το κείμενο των κινήσεων Πολιτών :

“Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην διακίνηση Yγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μέσω του οδικού δικτύου της Ελευσίνας σε μη διασυνδεδεμένες εγκαταστάσεις ανά την επικράτεια. 

Ως «σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού με φορτηγά LNG – και άλλων επικίνδυνων φορτίων-  οραματίζεται το Λιμάνι της Ελευσίνας ο Διευθύνων Σύμβουλος  τους ΟΛΕ Απ. Καμαρινάκης ενώ αποκαλύφθηκαν οι μεθοδεύσεις του Προέδρου του ΟΛΕ  και Δημοτ. Συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων Κ. Κουμπέτσου  για να εκτραπεί η φορτοεκφόρτωση στο κρηπίδωμα του ΚΡΟΝΟΥ στην Ελευσίνα!

Παρότι εδώ και ένα χρόνο η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας γνωρίζει τα τεκταινόμενα ούτε ενημερώνει τους συμπολίτες ούτε εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας ούτε εκδηλώνει πρωτοβουλίες για την αποτροπή των δυσάρεστων εξελίξεων ευθυγραμμιζόμενη απολύτως με τις Κυβερνητικές επιλογές. Ακολουθεί η πρόσκληση  των Κινήσεων Πολιτών της Ελευσίνας.”

Και συνεχίζει η ανακοίνωση :

5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Στον ΚΡΟΝΟ  [ώρα 11 π.μ]

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ

ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (LNG) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ!

Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν «αναξιοποίητη» ούτε σπιθαμή ελεύθερου εδάφους στο παράκτιο μέτωπο της πόλης μας αν εμείς οι πολίτες δεν αντιδράσουμε! Νέα σχέδια εξυφαίνονται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο.

Ήρθε η ώρα της εφαρμογής του περυσινού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΕ και ΔΕΣΦΑ για την διακίνηση LNG (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) μέσω …Ελευσίνας!

Σύμφωνα με αυτό βυτιοφόρα χρησιμοποιώντας πλοία – πορθμεία θα μεταφέρονται από το κρηπίδωμα του ΚΡΟΝΟΥ στην βραχονησίδα Ρεβυθούσα όπου θα ανεφοδιάζονται με LNG και επιστρέφοντας στον ΚΡΟΝΟ κι ακολουθώντας τις οδούς Κανελλοπούλου και Ωκεανίδων –  οποιαδήποτε ημέρα και ώρα σε εβδομαδιαία βάση –  θα διακινούν το LNG την Δυτική Ελλάδα, στον Λιμένα του Πειραιά και αλλού.

Υποτίθεται «προσωρινά» μέχρι να γίνει λιμενικό έργο στο Πέραμα Μεγάρων. Ωστόσο στο Master Plan του ΟΛΕ συμπεριλαμβάνεται ο Κρόνος σε μόνιμη βάση για την διακίνηση LNG. Θέλουν τον Ιούλιο να ξεκινήσει η φορτοεκφόρτωση από τον ΚΡΟΝΟ χωρίς να έχει ξεκινήσει κανένα έργο στο εγγύτερο Πέραμα.

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! Ποιους κοροϊδεύουν;

Πρόσφατα αποκαλύψαμε τις μεθοδεύσεις του Προέδρου του ΟΛΕ και Δημ. Συμβούλου Μεγαρέων Κ. Κουμπέτσου για να εκτραπεί η διέλευση των βυτιοφόρων στον ΚΡΟΝΟ της Ελευσίνας αντί του Περάματος Μεγάρων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ Απ. Καμαρινάκης «θεωρεί ότι έτσι αναβαθμίζεται ο Λιμένας της Ελευσίνας που καθίσταται πλέον ενεργειακός κόμβος στην ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού με φορτηγά LNG»!

Ο Καμαρινάκης κάθε τόσο πουλάει «αναπτυξιακά» οράματα θερινής νυχτός:

–         Θέλει να μπαζώσει τον Όρμο της Βλύχας για να διασυνδέσει το λιμάνι με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Δυτικής Αττικής διαμελίζοντας την ΠΥΡΚΑΛ!

–         Θέλει να διασυνδέσει το στρατιωτικό Αεροδρόμιο με τον Λιμένα κ.α  

–         Έτσι νομίζει ότι θα μετατραπεί ο Λιμένας σε «πράσινο λιμάνι»!

Τι «αντισταθμιστικά» παίρνει ο ΟΛΕ; Την κατασκευή – ανακαίνιση υφιστάμενης μονώροφης αποθήκης για να καλύψει στεγαστικές ανάγκες του ΟΛΕ!

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί ο ΟΛΕ μεταθέτει στο απώτερο μέλλον την προοπτική μετεγκατάστασης της λιμενικής δραστηριότητας σε νέα θέση εκτός πόλης και ιδιαίτερα στις επιχωματώσεις της Χαλυβουργικής. Ούτε καν αναθέτει την εκπόνηση μελέτης επιλογής νέας θέσης του λιμένα. Και γιατί η Δημοτική Αρχή  δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική πρωτοβουλία για το θέμα αυτό.

Θα θέλαμε ο Δήμος να πρωτοστατεί σε αυτή την διαμαρτυρία. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα!  Παρά το γεγονός ότι όλες οι ανωτέρω ενέργειες και μεθοδεύσεις του ΟΛΕ  έρχονται σε πλήρη αντίθεση ακόμα και με πρόσφατες αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου, δεν γίνεται ορατή καμία αντίδραση της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την αποτροπή νέων τετελεσμένων γεγονότων.

Καμία ανταπόκριση από τον Δήμαρχο και στο αίτημα 30 συμπολιτών μας για ενεργή συμμετοχή του Δήμου στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της 5ης Ιουνίου 2022 στον ΚΡΟΝΟ, όχι μόνο για την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και παρουσία στην κινητοποίηση με ανάληψη πρωτοβουλιών.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα μας βρει έξω από τον ΚΡΟΝΟ σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίον της μεταφοράς και εκφόρτωσης βυτιοφόρων με LNG.

Για τον σκοπό αυτό προσκαλούμε σε κοινή δράση όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες της πόλης μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΩΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ!

The post ΟΧΙ διακίνηση LNG μέσα από την Ελευσίνα! – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ appeared first on aftodioikisinews.gr.