Προστασία ουσίας στο Αιγάλεω Όρος και το βόρειο τμήμα του, το Ποικίλο Όρος

Προστασία ουσίας στο Αιγάλεω Όρος και το βόρειο τμήμα του, το Ποικίλο Όρος, επιγράφεται το άρθρο του Κίμωνα Φουντούλη το οποίο και δημοσιεύουμε παρακάτω:

Γράφει ο Κίμων Φουντούλης

Στο ρεπορτάζ από τη παρέμβαση του βουλευτή ΜΕΡΑ 25 κ. Αρσένη και τη σχετική απάντηση του ΥΠΕΝ κ. Σκρέκα καταγράφονται υπαρκτές απειλές για τα βουνά της Δυτικής Αθήνας.

Αυτό που δεν αναφέρεται είναι πως το συνδυαστικό καθεστώς προστασίας των βουνών είναι ισχυρό και επαρκές με τη προϋπόθεση …πως εφαρμόζεται!

Όταν δεν εφαρμόζεται από τις υπηρεσίες οι παρεμβάσεις πολιτών δικαιώνονται από τη Δικαιοσύνη.

Αυτό έγινε στις νεροτσουλήθρες αλλά και στο σχολείο μέσα σε ρέμα και ζώνη Α απολύτου προστασίας.

Τι έκανε λοιπόν το ΥΠΕΝ επί κ. Χατζηδάκη; Άλλαξε τη χρήση γης στη ζώνη Α επιτρέποντας και σχολεία (ν.4685/2020,αρ.99), ελπίζοντας πως οι υπηρεσίες θα παρακάμψουν το «ολίγον ρέμα και ολίγον δάσος»!

Αυτά είναι γνωστά, όπως γνωστό είναι πως στο παρασκήνιο δίνεται μάχη για να αλλάξουν τα όρια προστασίας ώστε όλοι οι διαχρονικοί ημέτεροι να βολευτούν ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Αυτό θα διευκολυνθεί με τη ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ που αρκετοί προπαγανδίζουν λησμονώντας το ταλέντο της διοίκησης στην αναμπουμπούλα…

Το βουνό προστατεύεται ως ΤΟΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ή/και ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ κατά θέσεις, ΔΑΣΟΣ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με σαφή όρια.

Τι λείπει; Ισονομία και σεβασμός στις κείμενες διατάξεις.

Το προτεινόμενο και από το κ. Αρσένη καθεστώς Φυσικού Πάρκου θα διευκολύνει, κατά τη μετάβαση, την αλλαγή ορίων προστασίας, «για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα» θα πει ο τότε υπουργός…, θα τρίψουν τα χέρια τους οι «λύκοι», θα απειληθεί περαιτέρω η άγρια ζωή, θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι ανάσες και η καθημερινότητα των κατοίκων γύρω από τα βουνά.

Να υπενθυμίσουμε πως η Εκκλησία της Ελλάδος αιτείται αλλαγή χρήσης στη Ζώνη Α απολύτου προστασίας για δημιουργία βιομηχανικής ζώνης!

Δύο κατατοπιστικοί σύνδεσμοι για τη σχετική προϊστορία:

https://kimonfountoulis.eu/giati-anazitoyntai-nees-perivallontikes-diataxeis-sto-poikilo-eno-yparchoyn-ischyres/

https://kimonfountoulis.eu/blog-post_56/

 

The post Προστασία ουσίας στο Αιγάλεω Όρος και το βόρειο τμήμα του, το Ποικίλο Όρος appeared first on aftodioikisinews.gr.