Πρωτοποριακές δράσεις και ημερίδες από τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022» στον Ασπρόπυργο

Τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022», πιστά στον ρόλο τους, συνεχίζουν να φιλοξενούν πρωτοποριακές δράσεις και ημερίδες αφιερωμένες στο τρίπτυχο «Πολιτισμός – Περιβάλλον – Τέχνη».

Έτσι, την Δευτέρα και Τρίτη, 12-13 Σεπτεμβρίου, προβλήθηκε, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας» η πολυβραβευμένη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι AN OFFICER AND A SPY (2019), η οποία και απέσπασε  τον Αργυρό Λέοντα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας. Ένα κατασκοπικό και νομικό δράμα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, που θέτει ερωτήματα, στον θεατή, περί ρατσισμού, κοινωνικής ισότητας, δικαιοσύνης και ηθικών αξιών.

Στην πορεία, την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δημήτριος Καλλιέρης» του Πνευματικού Κέντρου, έλαβε χώρα η Θεματική Εκδήλωση με τίτλο «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΙΡΟΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» με ομιλητές τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά και τον Μετεωρολόγο, κ. Γιάννη Καλλιάνο και συντονίστρια το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022», κ. Μαρία Ρηγάτου. Τους ομιλητές καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου με έναν σύντομο χαιρετισμό στον οποίο αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο και επίκαιρο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η συγκεκριμένη εκδήλωση.  Οι ομιλητές, έκαναν σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, η «κλιματική αλλαγή» έχει μεταμορφωθεί σε «κλιματική κρίση», και πως είναι ζωτικής σημασίας  πλέον η θερμοκρασία του πλανήτη να συγκρατηθεί, διαπίστωση που κάνει επιτακτική την ανάγκη για «στροφή» στην πράσινη ενέργεια.

Αφού λοιπόν, ανέλυσαν τις θέσεις τους, απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, κλείνοντας την ομιλία τους με το εξής μήνυμα: μπορούμε να ατενίσουμε ένα μέλλον, με περισσότερη θετικότητα, αρκεί να υιοθετήσουμε νέες αειφόρες τεχνολογίες και νέες βιώσιμες νοοτροπίες.

Τη σκυτάλη έλαβαν, την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, στο Ρολόι της πόλης, τα Εγκαίνια της  πολυθεματικής και

διαδραστικής Έκθεσης Καλλιτεχνών Ασπροπύργου, στην οποία συμμετείχε, δυναμικά, πλήθος διαφόρων καλλιτεχνών της πόλης, με επιμελητή της έκθεσης το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022», κ. Κωνσταντίνο Βερούτη.

Πρωτοποριακές δράσεις και ημερίδες από τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022» στον Ασπρόπυργο

Πρωτοποριακές δράσεις και ημερίδες από τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022»

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τους Καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους ανέφερε ότι, στόχος του Πνευματικού Κέντρου είναι  να συνεχίσει να διοργανώνει παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του Πολιτισμού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει το μήνυμα του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου το οποίο ανέφερε: « Ο τόπος μας έχει αναδείξει – και είμαι σίγουρος θα συνεχίσει- δημιουργικές προσωπικότητες με αστείρευτο ταλέντο, ιδιαίτερη έμπνευση και πρωτότυπη καλλιτεχνική έκφραση. Όπως ο Ασπρόπυργος του σήμερα φιλοξενεί διαφορετικές κουλτούρες, έτσι και η σημερινή έκθεση φιλοξενεί διαφορετικά είδη τεχνών και τεχνοτροπίων. Ο Δήμος μας ήταν, είναι και θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης των Καλλιτεχνών ‘καλλιεργώντας’ δράσεις για την ανάδειξή τους».

 Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν: Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Γραμματέας της Βουλής, κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιπεριφεριάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θεμιστοκλής Τσόκας, οι Αντιδήμαρχοι: Αντώνιος Καραμπούλας, Μιχαήλ Ψωμιάδης, Μελέτιος Μπουραντάς, Ιωάννης Νέζης, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α., κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π., κ. Γεώργιος Φίλης, ο Πρόεδρος του AtticaTV και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νέων Κοινωνικών Δομών, κ. Δημήτριος Καγιάς  καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Ιωάννης Ηλίας, κ. Κρεούζα Αβραάμ, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαρία Λιάκου, Ευάγγελος Μουζάκας, Αλέξανδρος Τσίγκος και Αγησίλαος Τσίγκος. Παράλληλα, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Γρηγόριος Σταμούλης και ο  Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Τσόκος ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας , ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Αντώνιος Κοναξής και το μέλος του Δ.Σ. του  Πνευματικού Κέντρου και, η κ. Μαρία Ρηγάτου.

The post Πρωτοποριακές δράσεις και ημερίδες από τα «ΘΡΙΑΣΙΑ 2022» στον Ασπρόπυργο appeared first on aftodioikisinews.gr.