Σύγκληση ΣΟΠΠ στην Δυτική Αθήνα

Σύγκληση ΣΟΠΠ στην Δυτική Αθήνα για το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω αντιπυρικής περιόδου.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου συγκάλεσε διά ζώσης συνεδρίαση για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο αναφορικά με το μέτρο προληπτικής απαγόρευσης.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, του Δασαρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Στρατού, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, συζητήθηκε ως βασικό θέμα:

Η λήψη απόφασης για την Εφαρμογή του Μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, περιοχές Natura, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2023.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι εισηγήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δασικών Υπηρεσιών, καθώς και οι απόψεις των εκπροσώπων των Δήμων σχετικά με το κλείσιμο δασικών δρόμων, πάρκων και αλσών βάσει των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών του κάθε δήμου της χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε ο βέλτιστος συντονισμός δράσεων όλων των συναρμόδιων φορέων σε επίπεδο πρόληψης μέσω των διαδικασιών υλοποίησης της δράσης οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, της διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές και της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Σημειώθηκε ως καθοριστική η ενημέρωση των πολιτών για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από τις δασικές πυρκαγιές. Τέλος, έγινε μνεία για τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων στην επιτήρηση των δασών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ύψιστη προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη είναι η προστασία των πολιτών και των δασών. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επιτελεί το καθήκον της για τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων πυροπροστασίας σε όλη την Αττική.

The post Σύγκληση ΣΟΠΠ στην Δυτική Αθήνα appeared first on aftodioikisinews.gr.