Χαϊδάρι – Το «ΕΡΕΙΣΜΑ» επισκέφτηκε ο Άρης Πανόπουλος

Την Δομή Ημερήσιας Φιλοξενίας ΑμεΑ «ΕΡΕΙΣΜΑ» επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Ο κ. Πανόπουλος κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με τους ανθρώπους που προσφέρον τις υπηρεσίες τους στην εν λόγω δομή και ευχαρίστησε από καρδιάς για τα τραγούδια και τις όμορφες στιγμές, αλλά και για την πρόσκληση των παιδιών στη γιορτή τους, στις 20 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο fb αναφέρει :

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ (3/12), ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!
Επισκεφθήκαμε χθες το απόγευμα την εξαιρετικά γνώριμη προς εμένα Δομή Ημερήσιας Φιλοξενίας ΑμεΑ «ΕΡΕΙΣΜΑ», η οποία χαρίζει χαμόγελα και ξέγνοιαστες στιγμές σε ανθρώπους της πόλης μας με ειδικές ικανότητες.
Το «ΕΡΕΙΣΜΑ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004, επί δημαρχίας Κυριάκου Ντηνιακού, αποτελώντας μια κίνηση πρωτοποριακή και υποδειγματική για την εποχή της, με την αρωγή της Μαίρης Τοκατλίδη ως Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, αλλά και εξαίρετων συνεργατών της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την 23η Μαΐου 2005, οπότε και είχα λάβει τη σκυτάλη στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, βάζοντας και εγώ το λιθαράκι μου για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Εξέφρασα στους Ανθρώπους, που με ζήλο προσφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια, την βαθιά ικανοποίηση μου για την επαναλειτουργία της Δομής, μετά την μακρόχρονη περιπέτεια εναρμόνισης με το νομοθετικό πλαίσιο.
Σε αυτά τα σοβαρά θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, προσφοράς αλλά και υποδομών προσβασιμότητας στους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες δεν χωρά κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης και διαφωνιών στα θετικά βήματα, αλλά ούτε ανοχής και σιωπής στην αδιαφορία και την απραξία.
Ευχαριστώ από καρδιάς για τα τραγούδια και τις όμορφες στιγμές, αλλά και για την πρόσκληση των παιδιών στη γιορτή τους, στις 20 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Η σημερινή ημέρα θυμίζει σε κάθε ευαισθητοποιημένο Πολίτη τον διαρκή αγώνα που δίνουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες για την έμπρακτη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, για ισότιμη μεταχείριση σε κάθε μορφή και λειτουργία της κοινωνικής τους ζωής.

Ταυτόχρονα θυμίζει στην οργανωμένη Πολιτεία την υποχρέωσή της για υλοποίηση πολιτικών και δράσεων στην κατεύθυνση πλήρους ενσωμάτωσης τους για υποδομές σχετικά με την προσβασιμότητα και βελτίωση των όρων διαβίωσης της καθημερινότητας τους.

 Σημαντικός και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, η οποία, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος οφείλει να εκπονήσει και να υλοποιήσει τοπικά σχέδια προστασίας των Ατόμων με αναπηρία στην κλίμακα του κάθε Δήμου ξεχωριστά.

 Η στάση μας απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αναδεικνύει και καταγράφει τον πολιτιστικό δείκτη της κοινωνίας μας. 

 Όλοι μαζί, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολίτες ενώνουμε δυνάμεις αγωνιζόμαστε καθημερινά για  ισοτιμία, δίκαιη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες οικοδομώντας μια κοινωνία με σεβασμό και αλληλεγγύη μεταξύ όλων των μελών της.

The post Χαϊδάρι – Το «ΕΡΕΙΣΜΑ» επισκέφτηκε ο Άρης Πανόπουλος appeared first on aftodioikisinews.gr.