1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στον Δήμο Ασπροπύργου

1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στον Δήμο Ασπροπύργου έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου , στις 23 Μαΐου 2023

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ασπροπύργου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου»

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου  καθώς και ο Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Γεώργιος Φίλης, οι οποίοι συνεχάρησαν για την οργάνωση αυτή που μεταλαμπαδεύει στους μαθητές την οικολογική συνείδηση , την προστασία του περιβάλλοντος και της δημιουργίας πόλεων με αειφόρο ανάπτυξη.

Βιώσιμη πόλη , αειφορία ,επανάχρηση υλικών

Διακόσιοι μαθητές/τριες σχολείων κυρίως του Ασπροπύργου και της Δυτικής Αττικής προσέγγισαν τους  επιστημονικούς όρους για το περιβάλλον, τη βιώσιμη πόλη την αειφορία και την επανάχρηση υλικών. Παρουσίασαν εφαρμογές, που μειώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, γνώρισαν φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες.

Δημιούργησαν αφίσες και επιμορφωτικά παιχνίδια, που ευαισθητοποιούν τη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Συμμετοχές

Αναλυτικά συμμετείχαν το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Ευφροσύνη Δημαγγέλου ΠΕ0401, τον Ιωάννη Καμπόλη ΠΕ86, τη Δάφνη Κανέλλη ΠΕ02, τη Νίκη Χρυσικού ΠΕ02, την Πολυξένη Τριανταφύλλου ΠΕ02 και τον Κωνσταντίνο Χαρίση, ΠΕ7901, το 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Χρυσικοπούλου Αλεξάνδρα ΠΕ04, την Τζερικτίδου Χαρά ΠΕ02 και τον Ντάρδα Αθανάσιο ΠΕ03, το Γυμνάσιο Μάνδρας με υπεύθυνες καθηγήτριες την Kαλαντώνη Δημήτρα ΠΕ 0405 και τη Μητσάνη Φωτεινή ΠΕ08, τα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου με υπεύθυνο καθηγητή το Γρηγορά Γιώργο ΠΕ02, Διευθυντή Γυμνασίου, το 1ο Γυμνάσιο Ελευσίνας με υπεύθυνες καθηγήτριες την Πρασίνου Ουρανία ΠΕ01, την Κρανίτη Αγγελική ΠΕ86, την Αναστασία Στάθη ΠΕ04, την Τζιτζιρίκα Σοφία ΠΕ80, το Γυμνάσιο Ν. Περάμου με υπεύθυνους καθηγητές, την Αντωνέλου Ασπασία ΠΕ0405 και τον Οικονόμου Νικόλαο ΠΕ83, το 6o Γυμνάσιο Χαϊδαρίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την Μακροπούλου Δανάη ΠΕ02, το ΕΠΑΛ Ασπροπύργου με υπεύθυνο καθηγητή τον Μαυράκη Αναστάσιο ΠΕ0401.

Πραγματοποιήθηκαν απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τους διακριμένους/ες επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ο  Χάρης Δούκας, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναφέρθηκε στη Βιώσιμη πόλη, ο Αnno Hein, Eρευνητής Β’ Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην κλιματική αλλαγή και στην Προστασία Αρχαιολογικών μνημείων, η Βικτώρια Γεωργοπούλου Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας στην ανακύκλωση στην αρχαιότητα.

Ο Ιωάννης Μ. Τσόδουλος, Δρ Γεωλόγος του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου παρουσίασε διεξοδικά το θέμα «Από το παρελθόν στο παρόν: Κατανοώντας την Κλιματική Αλλαγή και την Κλιματική Κρίση, η Ειρήνη Ζούλια, φυσικός, περιβαντολλόγος, Μcs του 1ου Γυμνασίου Ασπροπύργου ανέπτυξε εμπεριστατωμένα το θέμα «Το περιβάλλον της πόλης μας», όπως και η Δάφνη Κανέλλη, MSc Ιστορία της Φιλοσοφίας το θέμα «Οδεύοντας στην κλιματική ουδετερότητα για μια βιώσιμη πόλη».

Συμπερασματικά, η υλοποίηση του μαθητικού συνεδρίου έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να συμμετέχουν σε επιστημονικό διάλογο για την προστασία του περιβάλλοντος και να εκφράσουν δ το όραμά τους για την πόλη τους.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Ιωάννης Κατσαρός και ο Αντιπρόεδρος, κ. Αντώνιος Κοναξής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Ευστάθιος Ρεστέμης και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Ηλίας.

The post 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στον Δήμο Ασπροπύργου appeared first on aftodioikisinews.gr.