Η καλλιτεχνική ομάδα «ΙΡΙΔΑ» στο Πάρκο Τρίτσης

Η καλλιτεχνική ομάδα «ΙΡΙΔΑ» μας προσκαλεί στην ετήσια έκθεση εικαστικών τεχνών που διοργανώνει στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο του πρώην «NATURA».

Τα έργα 21 καλλιτεχνών-μελών της «ΙΡΙΔΑΣ» -κοιτίδας τέχνης και πολιτισμού των Δυτικών προαστίων- θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Φωτογραφίες, video-art installation και πίνακες ζωγραφικής, έργα αρμονικά δεμένα, εκτίθενται και στροβιλίζονται γύρω από το θεματικό άξονα ενός πολύτιμου πόρου για την ανθρώπινη ζωή, του νερού.

Το H2O παρουσιάζεται «ως μέσο αντανάκλασης της εσωτερικής διάθεσης κάθε εποχής», ως αστείρευτη πηγή ζωτικότητας, έμπνευσης, ως ανάμνηση των ανέμελων παιδικών παιχνιδιών. Βασικό συστατικό στοιχείο του ανθρώπινου οργανισμού, το ύδωρ.

Δυστυχώς δεν απολαμβάνει του σεβασμού που του αρμόζει . Η ροή του ύδατος σε γαληνεύει, σε ταξιδεύει, σε ανανεώνει . Ακολουθεί την πορεία του φωτός και το μονοπάτι της ζωής.

Φωτογραφικοί φακοί, πινέλα, εικόνες και ήχοι συνθέτουν ένα ποίημα γύρω από το υγρό στοιχείο. Κεντρίζει το ενδιαφέρον σου η εικαστική προσέγγιση του κάθε καλλιτέχνη. Η ΙΡΙΔΑ εκπέμπει νότες δροσιάς, απαραίτητες για κάθε ζεστό θερινό δειλινό.

Μάλιστα, η έκθεση εκτίνεται εντός του φυσικού πλαισίου του Πάρκου, ενός χώρου πρασίνου όπου το νερό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια της ζωής κάθε οργανισμού.

«Τρεχούμενο νερό. Ροές εικόνες ρωγμές τέχνη.
Ταξιδεύουμε μαζί σου, καλλιτέχνη, και αναπνέουμε το οξυγόνο σου»
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης».

Ώρες Λειτουργίας :
Kαθημερινά 18.00-22.00- Σάββατο & Κυριακή 11.00-14.00 και 18.00-22.00
Διάρκεια Έκθεσης :
10-18 Iουνίου 2017

Συμμετέχουν οι Καλλιτέχνες :
Mαρία Αθανασίου
Κυριακή Αλεξανδροπούλου
Μαρία Αριανούτσου
Φραντζέσκα Γιαννακού
Δήμητρα Ευθυμίου
Μαρία Θεοδωράκη
Νώντας Λεοντίδης
Σταμάτης Μαθές
Θανάσης Οικονόμου
Ελένη Ραλλή
Κώστας Ρώϊμπας
Σπύρος Σιατούφης
Νίκος Σπυρέλης
Κατερίνα Σταθοπούλου
Θωμάς Σταυρόπουλος
Michael Stegherr
Mαριάννα Τριανταφυλλίδη
Κωνσταντίνος Τσιώλης
Μάγδα Φίλη
Αλέξανδρος Χριστοδούλου
Αρετή Χρύσανθου