Άρης Πανόπουλος: Ζητάμε την πλήρη υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών

Ο Άρης Πανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου , τοποθετούμενος για το σημαντικό αυτό θέμα σε επικοινωνία που είχε η aftodioikisinews μαζί του μας εξήγησε την θέση του

 

Η ένταξη της μελέτης στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την υπογειοποίηση της Λ.Αθηνών , στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την Γ. Παπανδρέου και Κύπρου , αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας έργο για την περιοχή , άμεσα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα των Πολιτών , αφού αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Χαϊδαρίου και την σύνδεση των συνοικιών του , ειδικότερα το Δάσος Χαϊδαρίου με την περιοχή των Κουνελίων και το κεντρικό Χαϊδάρι .

Βεβαίως αυτό θα επιτευχθεί με την πλήρη υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών , γιατί ένα τέτοιο έργο θα λύσει τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και θα δώσει άλλη αναπτυξιακή πνοή στο Χαϊδάρι

Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου αναδεικνύει και μια άλλη παράμετρο

Το πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα της διεκδίκησης τέτοιων έργων , παρά την άποψη κάποιων για τους οποίους τέτοια έργα φαντάζουν ως ουτοπικά

Η πραγματικότητα όμως έρχεται και τους διαψεύδει

 

Το αίτημα Πανόπουλου

 

Η υπογειοποίηση της Λ.Αθηνών αποτελεί διεκδικητικό αίτημα του υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου.

Άλλωστε είναι ένα αίτημα που εντάσσεται στο πρόγραμμα του δημοτικού του συνδυασμού ΩΡΑ ΧΑΙΔΑΡΙ, αποτελώντας μάλιστα ένα από τα κεντρικά ζητήματα συζήτησης που έθετε στις συναντήσεις που επεδίωκε με Κυβερνητικά στελέχη, τους υποψηφίους Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας όλων των πολιτικών χρωμάτων καθώς και στις συναντήσεις του με παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας κ. Ανδρέα Λεωτσάκο

 

«Καμιά μάχη δεν είναι χαμένη αν πρώτα δεν δοθεί»

 

«Καμιά μάχη δεν είναι χαμένη αν πρώτα δεν δοθεί», αυτό είναι το μότο του Άρη Πανόπουλου , όπως ο ίδιος μας εξηγεί στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Είναι από τα πρώτα θέματα που συζητήσαμε με την ομάδα εργασίας των συνεργατών μου για την κατάρτιση του προγράμματός μας.

Ως Χαϊδαριώτες βιώνουμε καθημερινά τόσο το κυκλοφοριακό ,όσο και το πρόβλημα ασφάλειας που προκαλεί η υφιστάμενη κατάσταση. Επιπλέον το γεγονός ότι η Λ.Αθηνών ουσιαστικά χωρίζει τις συνοικίες του Δήμου μας, προκαλεί προβλήματα λειτουργικής και αισθητικής σύνδεσης και αρτιότητας στην πόλη.

bsh

«Εμείς ζητάμε την πλήρη υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών»

 

Έτσι το θέμα αποτελεί μια από τις βασικές διεκδικητικές μας προτεραιότητες και αίτημα πρώτης γραμμής, για αυτό και περιλαμβάνεται στις προγραμματικές μας θέσεις και διεκδικήσεις.

Βεβαίως εδώ πρέπει να σας πω ότι εμείς ζητάμε και διεκδικούμε την πλήρη υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών σε μεγαλύτερο εύρος , δηλ. μια μεγάλου μήκους υπογειοποίηση , με σκοπό την ολοκληρωμένη ενοποίηση του Χαϊδαρίου και όχι μόνο μια τοπική υπογειοποίηση.

Παρόλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι η μελέτη αυτή ανοίγει τον δρόμο για συνέχεια, για ένα έργο που πραγματικά έχει ανάγκη το Χαϊδάρι

Έτσι , έθεσα το όλο θέμα ανοιχτά και ως κατεπείγον στις προσωπικές μου επαφές με παράγοντες της δημόσιας ζωής , Κυβερνητικά στελέχη , υποψηφίους Βουλευτές της Δυτικής Αθήνας όλων των πολιτικών κομμάτων και βεβαίως με θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και στον αγαπητό Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Ανδρέα Λεωτσάκο.

Θεωρώ ότι η ένταξη της μελέτης στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησής του και μια πρώτη δικαίωση τόσο για μένα , όσο και για τον δημοτικό μας συνδυασμό ΩΡΑ ΧΑΙΔΑΡΙ.

Νομίζω δικαίως υποστηρίζω ότι Καμιά μάχη δεν είναι χαμένη αν πρώτα δεν δοθεί.

 

«Ανοιχτή η μάχη και για το ΜΕΤΡΟ»

 

Με επιμονή, υπομονή και σωστό διεκδικητικό προσανατολισμό, θα κερδίσουμε και άλλες μάχες , με πρώτη εκείνη του ΜΕΤΡΟ.

Να δημιουργηθεί σταθμός ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι

Ένα εξίσου μεγάλο θέμα που πρέπει να το διεκδικήσουμε και πρέπει συχνά – πυκνά να το φέρνουμε στην επιφάνεια.

Από την μεριά μας , όπως ήδη έχω τονίσει, από την στιγμή που οι συμπολίτες μου με εκλέξουν για Δήμαρχο της πόλης μας, με αυτή την θεσμική δυνατότητα, θα τεθεί μαζί με τα θέματα της καθημερινότητας και το ΜΕΤΡΟ στη κορυφή της δημοτικής μας ατζέντας. Πιστεύω ότι είναι ανοιχτή η μάχη και για το ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι»  

The post Άρης Πανόπουλος: Ζητάμε την πλήρη υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών appeared first on aftodioikisinews.gr.