Αντίθετη με τη «Λευκή Νύχτα» στον Βόλο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας

Αντίθετη με τη «Λευκή Νύχτα» στον Βόλο είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας , υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταπατά το ωράριο και τα δικαιώματα των εργαζομένων

Την αντίθεσή της στη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» στο Βόλο την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας καταψηφίζοντας τη σχετική πρόταση που εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου, η περιφερειακή αρχή.

Η διοργάνωση της «λευκής νύχτας» από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, καταπατά το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων ενώ το πρόσχημα είναι η δήθεν τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Υπέρ της παράτασης του ωραρίου και της Λευκής Νύχτας, ψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, πλην ενός, του ΣΥΡΙΖΑ, πλην ενός και της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι αντίθετη σε κάθε μορφή καταπάτησης του ωραρίου εργασίας των εμποροϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων.

Σημειώνει πως η βραδιά «γιορτή» όπως την εμφανίζουν η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, θα είναι στην πράξη ξεθέωμα για όσους δουλέψουν, ανοίγοντας το δρόμο, για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους αυτοαπασχολούμενους, να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Η επίκληση του επιχειρήματος, ότι με τις «Λευκές Νύχτες», το άνοιγμα Κυριακές κι άλλες δράσεις που καταπατούν το ωράριο εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση, δεν έχει καμία ουσιαστική βάση. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, δεν βελτιώνουν την θέση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, αλλά ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Υπογραμμίζει πως «Δεν είναι οι ώρες που εμποδίζουν τους εργαζόμενους και τους αγρότες να ψωνίσουν και να καλύψουν μια σειρά πραγματικές ανάγκες τους, αλλά η τεράστια ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, οι εξευτελιστικές τιμές αγροτοπαραγωγού, η ανεργία, η έλλειψη πλήρους και σταθερής εργασίας».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλούν τους εμποροϋπαλλήλους του Βόλου, που ήδη βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών μέτρων της τελευταίας δεκαετίας, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Να μην βάλουν πλάτη και σε αυτό το μέτρο που δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

Καλούν επίσης τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους του Βόλου, να αντιδράσουν σε αυτό το μέτρο, γιατί γνωρίζουν καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματά τους δεν είναι το ωράριο, αλλά η φτώχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και η τεράστια ακρίβεια.

 

πηγή : 902.gr

 

The post Αντίθετη με τη «Λευκή Νύχτα» στον Βόλο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας appeared first on aftodioikisinews.gr.