Αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του κτιρίου του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου , η δημοτική αρχή Πάτρας

Την πλήρη αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας που υλοποιούν διαχρονικά οι έως και σήμερα κυβερνήσεις, προωθώντας σήμερα και την παραχώρηση σε ιδιώτες του κτιριακού συγκροτήματος που λειτουργούσε το 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, εκφράζει η Δημοτική Αρχή Πάτρας.

Το κτίριο παραδίδεται σε μεγαλοεπιχειρηματίες, ιδιώτες επενδυτές, με τη Δημοτική Αρχή να επισημαίνει: «Από το 2017 που μεταφέρθηκαν οι κλινικές του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” ζητούσαμε να ανακαινιστεί το συγκρότημα, να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές και να λειτουργήσει το Νοσοκομείο ως υγειονομική μονάδα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των αποστράτων και των οικογενειών τους, καθώς και των υπολοίπων ασθενών».

Στέκεται και στις ενέργειές της, σημειώνοντας πως «το ζήτημα αυτό έχει τεθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Επίσης, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη του 2022» και θυμίζοντας τις διαχρονικές θέσεις της τονίζει:

«Η Δημοτική Αρχή σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίζεται ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, ενάντια στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο Νοσοκομείων, όπως του Νοσημάτων Θώρακος που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και στο κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, που επιχείρησε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή, μαζί με τον λαό και τους υγειονομικούς, για ένα σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον συγκεκριμένο τομέα».

The post Αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του κτιρίου του πρώην 409 στρατιωτικού νοσοκομείου , η δημοτική αρχή Πάτρας appeared first on aftodioikisinews.gr.