Απλήρωτες οι εφημερίες, οι υπερωρίες και η αποζημίωση για νυχτερινή εργασία και Κυριακές

Απλήρωτοι για τις τακτικές εφημερίες και την εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές του μηνός Ιουλίου παραμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων για το 3ο τρίμηνο 2022 (Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος).

Παράλληλα χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες τους για 14 μήνες, από τον Ιούλιο 2021 και σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στην καταβολή της πρόσθετης αποζημίωσης για εφημερίες των γιατρών σε κλινικές και ΜΕΘ COVID. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να παραμένει απαράδεκτα χαμηλή η αποζημίωση για τις εφημερίες και την εργασία νυχτερινή και σε αργίες και Κυριακές των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, που εργάζονται μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με πολλές χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικών αδειών.

Συνεχίζεται και η αδικία σε βάρος των εργαζομένων, που παραμένουν σε αναστολή εργασίας, καθώς η σχετική εγκύκλιος οδηγία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την χορήγηση «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης», τους στέρησε αυθαίρετα την αναλογία που τους αντιστοιχεί για το χρονικό διάστημα που εργάσθηκαν το 2021.

«Αποτελεί πρόκληση να καθυστερεί η πληρωμή δεδουλευμένων, με οποιαδήποτε δικαιολογία, στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας ή να τους στερείται η αναλογία της «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο που είμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, είδη βασικής ανάγκης αλλά και την συνεχιζόμενη φοροληστεία» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Το Σωματείο ζητάμε να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα (πρόσθετες και τακτικές εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) χωρίς καμία περικοπή σε όλους τους εργαζόμενους. Να καταβληθεί αναλογία της «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας. Να αυξηθεί η αποζημίωση για εφημερίες και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και Αργίες.

The post Απλήρωτες οι εφημερίες, οι υπερωρίες και η αποζημίωση για νυχτερινή εργασία και Κυριακές appeared first on aftodioikisinews.gr.