Αποδομείται η εικόνα του Βαγγέλη Ντηνιακού – Γράφει ο Π. Νιζάμης

Αποδομείται η εικόνα του Βαγγέλη Ντηνιακού , είναι ο τίτλος του άρθρου – σχόλιου που υπογράφει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νιζάμης , ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα δημοτικά πράγματα στο Χαϊδάρι

Γράφει ο Παναγιώτης Νιζάμης

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου

Σε κλίμα ενδοπαραταξιακής κρίσης, περνάει η ίδια η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου  με τον Δήμαρχο να προσπαθεί να κάνει «Θόρυβο» μέσα από αφίσες ανεκτέλεστων  προγραμμάτων, αλλά και συμμετοχών του σε αυτοδιοικητικά πάνελ που δεν αφορούν τα ουσιώδη της πόλης μας, θέλοντας να καλύψει  τις εκκωφαντικές πλέον  αποχωρήσεις από τον ίδιο του τον συνδυασμό.

Μετά και  την παραίτηση του Δημήτρη Τσατσαμπά –είχε προηγηθεί αυτή της Ελένης Μπέλλα- που θεωρήθηκε «πάτρωνας» των σχεδιασμών  του σημερινού πρώτου Δημότη της πόλης, ο  χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές φαίνεται πολύ θερμός για να καλύψει πολιτικά έναν βαρύ χειμώνα.

O Βαγγέλης Ντηνιακός, μετά από 3 μόλις χρόνια θητείας, φαντάζει «γυμνός»   αφού  φέρεται ήδη  ως υπεύθυνος  σε  παρασκηνιακές συμφωνίες και πελατειακούς υπολογισμούς που βλάπτουν  το Δημόσιο Συμφέρον, όπως του καταλογίζουν  οι μέχρι χθες Δημοτικοί  Σύμβουλοι της παράταξης του.

Οι παραπάνω καταγγελίες έλαβαν χώρα  μέσα από  ηχηρές προσωπικές ανακοινώσεις που δεν αντικρούστηκαν, ενώ   λάδι στην φωτιά έριξε και ο Γενικός Συντονιστής  για θέματα Οργάνωσης και Επικοινωνίας της παράταξης «Χαϊδάρι Ψηλά»  που ηγείτο ο Απόστολος Θεοφίλης.

Ο Α. Δεωνάς θέλοντας να αντικρούσει εκ των προτέρων σενάρια που θα τον έφερναν κοντά στον Δήμαρχο, μετά την νεόκτιστη αλλά  ευφάνταστη «συνεργασία» του επικεφαλής του με τον Βαγγέλη Ντηνιακό, προτίμησε να παραιτηθεί από τη θεσμική του θέση για να μη «στιγματιστεί» από ένα Δήμαρχο αλαζόνα, όπως έγραψε σε κείμενο του.

Περισσότερα στοιχεία  για τον χαρακτήρα του σημερινού  Δημάρχου της πόλης μπορεί να βρει κανείς στην υπερτοπική ιστοσελίδα που διατηρεί εδώ και χρόνια ο κ. Δεωνάς, αλλά  δεν περισσεύουν ούτε  από αναρτήσεις Δημοτών  στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πιο χαρακτηριστικό: Tο ψέμα στο λόγο του.

Ψεύτη τον αποκάλεσε και ο Άρης Πανόπουλος μέσα από την πρώτη του συνέντευξη μετά την επαναφορά του στο τοπικά πράγματα, απαντώντας σε ερώτηση για την  σωστή ή λάθος διαχείριση της διεκδίκησης της  προβλήτας  4 της Ακτής Σκαραμαγκά.

Με προσωπικές αναφορές στο όνομα του σημερινού Δημάρχου, ο ίδιος τονίζει πώς η ανάληψη των καθηκόντων του δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα καπρίτσιο… ένα προϊόν κληρονομικής παράδοσης…

Ισχυρές τοποθετήσεις σε μια ιδιαίτερα κλονισμένη περίοδο για την συνοχή της διοικούσας  παράταξης, που βλέπει και διαβάζει ότι τελικά ο επικεφαλής της εκτίθεται ανοικτά σε πράγματα που πολλά στελέχη της έχουν διακρίνει τα τελευταία 3 χρόνια.

Όπως την απουσία του Βαγγέλη Ντηνιακού από τους δρόμους της πόλης και τους κατοίκους της.

Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις έχουν χτίσει νέα τείχη μπροστά στην επανεκλογή του, ενώ  ακόμη και το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου  που κάποτε βρίσκονταν στον κύκλο του δεν δείχνει να μπορεί να συνεργαστεί ξανά μαζί του.

Η αποστροφή τους έχει ανάψει τη φωτιά της δυσαρέσκειας.

Οι ιδέες και οι προτάσεις έχουν πάψει να μεταδίδονται μέσα από μεταφορές και γλαφυρή γλώσσα οδηγώντας στην αντιδημοτικότητα και την πτώση του πάλαι ποτέ ηχηρού επιθέτου του, άρα και της κληρονομιάς του.

Ο ίδιος δείχνει να αποδομείται  πολιτικά και ιδεολογικά πριν αρχίσουν να βγαίνουν τα «μαχαίρια» που θα στοχεύσουν στο Ηθικό, πράγμα που θα πρέπει να θεωρηθεί  βέβαιο όταν στενοί του πρώην  συνεργάτες αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού Θώκου.

Όσο για τους νυν… φαίνεται πώς έχουν λίγο χρόνο μπροστά τους για να αποφασίσουν αν θα χωρίσουν τα τσανάκια τους ή θα υπερασπιστούν  μέχρι τέλους τον επικεφαλής τους.

The post Αποδομείται η εικόνα του Βαγγέλη Ντηνιακού – Γράφει ο Π. Νιζάμης appeared first on aftodioikisinews.gr.