Βραβευμένες κινηματογραφικές προβολές… μες στα θερινά τα σινεμά Άλσος και Παράδεισος

Μια πρόταση για τον Αύγουστο στην πόλη: Βραβευμένες κινηματογραφικές προβολές… μες στα θερινά τα σινεμά Άλσος και Παράδεισος 

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών τα δημοτικά σινεμά Νεάπολης και Συκεών αναδεικνύονται για ακόμη ένα καλοκαίρι σε «καταφύγια» πολιτισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης. 

Στους δύο άνετους και ατμοσφαιρικούς χώρους στην περιοχή Στρεμπενιώτη της Νεάπολης και στη Δενδροφυτεία των Συκεών καθημερινά προβάλλονται στην κινηματογραφική οθόνη ιστορίες της έβδομης τέχνης που συνεπαίρνουν το κοινό. Ταξιδεύοντας σε μακρινούς κόσμους, άλλοτε ως δέκτες κοινωνικών μηνυμάτων και άλλοτε μέσα από χαλαρές διασκεδαστικές ιστορίες, εκατοντάδες κάτοικοι, δημότες αλλά και σινεφίλ από ολόκληρη την πόλη απολαμβάνουν ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Έτσι οι δύο θερινοί κινηματογράφοι είναι πολλές βραδιές κατάμεστοι ως ο απόλυτος κινηματογραφικός προορισμός της Θεσσαλονίκης.

Με ταινίες για κάθε ηλικία ξεκίνησε ο Αύγουστος

Στην ταινία «Η Βέρα ονειρεύεται τη θάλασσα/Vera andrron detin» μία διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας με συμβατική αλλά και …εξασφαλισμένη οικονομικά ζωή θα βρεθεί ξαφνικά να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της όταν ο σύζυγός της αυτοκτονεί. Η ίδια θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει μια σειρά απροσδόκητες εξελίξεις που θα την αναγκάσουν να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι σε βαθιά ριζωμένα έμφυλα ζητήματα της εποχής. Η ταινία προβάλλεται μέχρι την Κυριακή 6 Αυγούστου στο σινέ «Παράδεισος» και έως τις 9 Αυγούστου στο σινέ «Άλσος».

Μέχρι τις 9 Αυγούστου προβάλλεται αντίστοιχα στους δύο κινηματογράφους η παιδική ταινία «Στο στοιχείο τους/Elemental» με πρωταγωνίστρια ένα στοιχείο της φύσης, τη Φωτιά! Στην ταινία που κυκλοφόρησε στους ελληνικούς κινηματογράφους μόλις τον Ιούνιο εξελίσσεται μια ιστορία στην Πόλη των Στοιχείων, όπου πολίτες από φωτιά, νερό, γη και αέρα ζουν μαζί. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και εξιστορεί την περιπέτεια δύο διαφορετικών στοιχείων και το στοίχημα της συνύπαρξής τους. Μια ιστορία μετανάστευσης και παράλληλα μιας απαγορευμένης αγάπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πανελλαδικά δήμους που διαθέτουν δύο θερινά σινεμά ενώ και οι δύο χώροι λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).

Οι κινηματογραφικές προβολές που φιλοξενούνται στα δύο σινεμά έως τις 6 Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Info

 

Σινέ Άλσος (Δενδροφυτεία, τηλ. 2310200190)                        

Σινέ Παράδεισος (περιοχή Στρεμπενιώτη) τηλ. 2310631700                     

Ώρα προβολής 9.15 καθημερινά και στους δύο κινηματογράφους

 

Προσοχή: Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι θερινοί μας κινηματογράφοι δεν δέχονται μετρητά αλλά μόνο κάρτες μέσω POS. Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά μέσω ticketservices.gr (Σινέ «Παράδεισος», Σινέ «Άλσος»)

 

The post Βραβευμένες κινηματογραφικές προβολές… μες στα θερινά τα σινεμά Άλσος και Παράδεισος appeared first on aftodioikisinews.gr.