Διήμερο εκδηλώσεων στον Ασπρόπυργο

Διήμερο εκδηλώσεων στον Ασπρόπυργο για τον ετήσιο εορτασμό της πολιούχου, Αγίας Παρασκευής.

Ο   Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γεωργία Πηλιχού, σας προσκαλούν στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου για τον ετήσιο εορτασμό της πολιούχου, Αγίας Παρασκευής.

Μιχάλης Χατζηγιάννης

 

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις  21:30, στην Πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, έναν από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του.

Στο δίωρο πρόγραμμα της συναυλίας που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα των εξαιρετικών μουσικών και συνεργατών, θα ταξιδέψει το κοινό στις διαχρονικές του επιτυχίες αλλά και στις πιο πρόσφατες. Μαζί του η σταθερή, τα τελευταία χρόνια, συνεργάτης και εξαιρετική τραγουδίστρια Μελίνα  Μακρή, παλαιό μέλος των Vegas, που ακολουθεί πια την προσωπική της  πορεία στο χώρο του τραγουδιού.

Εκατό χρόνια  από την Μικρασιατική Καταστροφή

 

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 21:00, στην Πλατεία Δημαρχείου,  το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου θα παρουσιάσει την παραδοσιακή, θεματική, μουσικοχορευτική εκδήλωση « Θύμησες της άκαυτης και της καμένης γης»,  που είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια  από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Πρόκειται για μια εσωτερική παραγωγή του Πνευματικού Κέντρου, όπου επιχειρείται μια αναδρομή στην μουσικοχορευτική  παράδοση των αλησμόνητων  πατρίδων και αποτίεται  φόρος τιμής σ΄ ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού που αφανίστηκε  με τον χειρότερο τρόπο και ξεριζώθηκε από εστίες χιλιετιών.

Στη παράσταση συμμετέχει και η χορευτική ομάδα του συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου ΘΡΙΑ, θα συνοδεύσει τους χορευτές.

Στο τραγούδι : Χρυσόστομος Μητροπάνος, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Παναγιώτης Λάλεζας και ο Μάνος Κοτσαγγελίδης

Το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου, στην Πλατεία Ηρώων, ξαναζωντανεύει το τοπικό  παραδοσιακό πανηγύρι με την ορχήστρα και τους τραγουδιστές να κρατούν το κέφι αμείωτο  μέχρι το πρωί.

Τραγούδι: Β. Χατζή, Κ. Σκαφίδας, Σπ. Μπρέμπος, Ε. Δημολιάνη.  Ορχήστρα : Π. Καψόπουλος, Ι. Σούκας, Γ. Κυριακού, Δ. Μπουραντώνης , Υ.Lyubenov, N.Mπρέμπος.

The post Διήμερο εκδηλώσεων στον Ασπρόπυργο appeared first on aftodioikisinews.gr.