Διαμαρτυρία στην πιθανή δημιουργία τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σκαραμαγκά

Διαμαρτυρία στην πιθανή δημιουργία τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σκαραμαγκά από τοπικούς συλλόγους της περιοχής του Χαϊδαρίου , οι οποίοι με επιστολή τους ζητούν την άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4949/2022 (ΦΕΚ 126 Α’/30.06.2022), σχετικά με το χωρικό καθεστώς των ακινήτων που εντάσσονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, προβλέπονται πρόσθετες χρήσεις υψηλής όχλησης, μεταξύ των οποίων, εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, που δε σχετίζονται με τις ναυπηγικές δραστηριότητες, χωρίς να ληφθεί υπόψη η συνολικότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης του Χαϊδαρίου και ευρύτερα της Δυτικής Αθήνας.

Σύμφωνα με τον εγχώριο τύπο, στο πρόσφατο επίσημο ταξίδι του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία, τον συνόδευσε ο κ. Γιώργος Προκοπίου της Dynacom και πλειοδότης του διαγωνισμού μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο οποίος είχε διερευνητικές επαφές με ιαπωνικούς μηχανολογικούς ομίλους, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο και άλλων έργων για την αξιοποίηση της έκτασης των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά.

Οι δυνητικές επιπτώσεις των αναφερόμενων έργων αφορούν το φυσικό περιβάλλον (έδαφος, ατμόσφαιρα, οικοσυστήματα κλπ), το ανθρωπογενές περιβάλλον (κοινωνικά μεγέθη, πολιτιστική κληρονομιά κ.ά.), κυρίως όμως την υγεία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός δεκαπέντε ημερών από λήψεως της παρούσης μοναδικό θέμα τη διαμαρτυρία στην πιθανή αξιοποίηση της έκτασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τις ανωτέρω χρήσεις.

Οι τοπικοί σύλλογοι προσπαθούν με γόνιμες προτάσεις να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας και τους κατοίκους του Δυτικού Τομέα Αθηνών για τις δυνητικές επιπτώσεις μίας τετοιας εξέλιξης, συντάσσοντας από κοινού κείμενο ενημέρωσης – διαμαρτυρίας, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

Παρακαλούμε, όπως γνωστοποιήσετε στους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών την ανωτέρω επιστολή.

Με εκτίμηση

Οι τοπικοί Σύλλογοι

1. Εξωραϊστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου

2. Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου

3. Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου ¨Ο Δαφναίος Απόλλων¨

 

 

The post Διαμαρτυρία στην πιθανή δημιουργία τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Σκαραμαγκά appeared first on aftodioikisinews.gr.