Είπαν ένα μεγάλο όχι στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας

Είπαν ένα μεγάλο όχι στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα φοιτητές, μαθητές και καλλιτέχνες

που διαδήλωσαν  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Στη συναυλία συμμετείχαν η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και τραγούδησαν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θοδωρής ΚαρέλαςΑπόστολος ΡίζοςΠαντελής ΚυραμαργιόςΒάιος ΠράπαςΠροδρόμου ΒασίληςΠολυξένη ΚαράκογλουΒασίλης ΓισδάκηςΒιολέτα ΊκαρηΝατάσσα ΜποφίλιουAltera VitaΠοτ ΠουρίDemon-foxRaiboΣφάλμα.

Ακόμα τα μαθητικά συγκροτήματα Peace to dawn και Traitors Band.

«Είμαστε με το Δίκαιο και υπάρχει μόνο μια θέση που δεν θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο: “Η θέση με τον άνθρωπο”», ανέφερε η Νατάσσα Μποφίλιου μόλις ανέβηκε στη σκηνή.

Εκ μέρους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ο γενικός γραμματέας Κ. Σταυρόπουλος σημείωσε πως η κινητοποίηση – συναυλία που διοργάνωσαν φοιτητές και μαθητές εκφράζει το αίσθημα που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ότι αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται σε καμία περίπτωση ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για την ειρήνη, αλλά είναι ένας πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών και καταδικάζεται σαν τέτοιος από το σύνολο των απλών ανθρώπων. «Και εμείς τασσόμαστε με αυτούς και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία αλλά και όλος αυτός ο κόσμος που παρακολουθεί τη δράση του σωματείου μας και υπογράφει το ψήφισμα που διακινούμε αυτές τις μέρες», τόνισε συμπληρώνοντας πως αντίστοιχες κινήσεις υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Επεσήμανε πως «αυτή είναι μία μάχη, το δίλημμα είναι πολιτισμός ή βαρβαρότητα και η θέση των λαών και των καλλιτεχνών πρέπει να είναι με τον πολιτισμό ενάντια στη βαρβαρότητα».

Επίσης διαβάστηκαν τα ποιήματα «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου» του Μπ. Μπρεχτ και το «Οδοιπορώ για την ειρήνη» του Γ. Ρίτσου.

 

 

πηγή : 902.gr

 

The post Είπαν ένα μεγάλο όχι στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας appeared first on aftodioikisinews.gr.