«Είτε γνώριζαν, είτε δεν γνώριζαν, οφείλουν να παραιτηθούν για την ντροπιαστική τραγωδία στο ναό της δημοκρατίας»

«Είτε γνώριζαν, είτε δεν γνώριζαν, οφείλουν να παραιτηθούν για την ντροπιαστική τραγωδία στο ναό της δημοκρατίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΕΛ.Α) , με τον Πρόεδρό του Πάρι Κουρτζίδη να δηλώνει :Τέτοια ντροπή ξεπλένεται μόνο με παραίτηση

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΛ.Α έχει ως εξής :

Η ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βουλή είναι μια μαύρη κηλίδα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα επιδοθεί με απόλυτη ευθύνη του Έλληνα πρωθυπουργού σε έναν ακόμη θεατρινίστικο μονόλογο, οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ αμέσως τοποθετήθηκαν, καθιστώντας σαφές πως είναι άκρως αντιδημοκρατικό στον ίδιο το ναό της Δημοκρατίας να απαγορευτούν ο αντίλογος και τα ερωτήματα που είχαν να υποβάλλουν οι πολιτικοί αρχηγοί ή και οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Αντί ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας να χειριστεί διαφορετικά την διαδικασία, αφήνοντας στην διαχυτική ευχέρεια των κομμάτων να μην ακούσουν απλά μια υποκριτική ομιλία για την ειρήνη και την δημοκρατία, αλλά να τους δοθεί η ευκαιρία να ρωτήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που παραμένουν έως τώρα αναπάντητα, όπως για παράδειγμα οι δολοφονίες Ελλήνων από νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία, αλλά και η παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Φτάσαμε τελικά σήμερα να ζήσουμε από τον Ουκρανό θεατρίνο μια πραγματική τραγωδία για την ελληνική πολιτική ιστορία!

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, βεβηλώνοντας φραστικά τον ιερό όρκο της ελληνικής επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος», δεν τόλμησε να ομολογήσει και να καταδικάσει ποιος ήταν υπαίτιος για τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων, ούτε φυσικά για το τι συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο, την Αγιά Σοφιά, την Μονή της Χώρας και στο Αιγαίο.

Κι όμως, γνώρισε την κωμικοτραγική αποθέωση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι μάλιστα τον χειροκροτούσαν όρθιοι για αρκετή ώρα.

Μέχρι που εμφανίστηκε σε βίντεο ένας που τόλμησε να ισχυριστεί ότι είναι «Έλληνας», υπερασπιστής της Μαριούπουλης, ο οποίος ομολόγησε με ιδιαίτερα σχετική ευκολία ότι είναι μέλος του ναζιστικού τάγματος Αζόφ!

Χαρακτηριστικά τα λόγια του ήταν: «Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη».

Μετά και από αυτήν την τραγωδία για την ελληνική πολιτική ιστορία, ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, κ. Πάρις Κουρτζίδης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για ότι συνέβη στην Ελληνική Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είτε γνώριζαν, είτε δεν γνώριζαν, απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι είναι καταστροφικοί και άκρως επικίνδυνοι για την δημοκρατία, την πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Για να ξεπλύνουν αυτή τη ντροπή, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλουν να παραιτηθούν. Θέλω να πιστεύω ότι εκτός από θρασείς δεν είναι και δειλοί. Η σημερινή ημέρα αποτελεί μαύρη σελίδα για την πολιτική ιστορία».

Από το Γραφείο Προέδρου ΕΛ.Α

The post «Είτε γνώριζαν, είτε δεν γνώριζαν, οφείλουν να παραιτηθούν για την ντροπιαστική τραγωδία στο ναό της δημοκρατίας» appeared first on aftodioikisinews.gr.