Εθελοντές στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Χανίων

Οι εθελοντές στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι αποτελούν σημαντικό κομμάτι κάθε διοργάνωσης, πόσο μάλλον για τον πολιτισμό της πόλης μας. Με δραστηριότητες, που καλύπτουν κάθε ηλικία και φάσμα, από αφηγήσεις παραμυθιών μέχρι θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις. Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Χανίων θα αποτελέσει πηγή χαράς για τους συμμετέχοντες, μέσω του εθελοντισμού.

Εθελοντές στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Χανίων

Οι εθελοντές στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία με την ενεργό συμμετοχή τους στην υλοποίηση του Φεστιβάλ. Θα αναλάβουν αρμοδιότητες,  με την υποδοχή και την καθοδήγηση του κοινού. Την υποστήριξη του καλλιτεχνικού προγράμματος και την προώθηση της επικοινωνίας της διοργάνωσης – και όχι μόνο!

Βασική προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή ως εθελοντής είναι η διάθεση για προσφορά. Βεβαίως και να συμπληρώσει μέχρι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 την αίτηση εθελοντή στον σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5qrq46mysCCSRITR9TD1TmeyJNx8-2iMIu4pf2AUlHHmzfA/viewform

Όσοι επιθυμούν, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, μπορούν να λάβουν πιστοποίηση εθελοντικής εργασίας.

Εναλλακτικά Σημεία Ενδιαφέροντος

Πηγή: https://www.chania.gr/ta-chania-mou/enallakt-shmeia-endiafer/shmeia-endiaferontos.html

Στα Χανιά οι αυστηροί ορεινοί όγκοι συναντούν το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας ώστε σχηματίζουν ένα τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, οι λίμνες, τα φαράγγια, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, το ήπιο κλίμα διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και ένα μαγευτικό περιβάλλον που προκαλεί τον επισκέπτη να το εξερευνήσει.

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα, σε συνδυασμό με το εύφορο έδαφος, επιτρέπουν την πλούσια βλάστηση φυτών και καρποφόρων δέντρων, καθώς και υποτροπικών φυτών. Συγκεκριμένες περιοχές, όπως η λίμνη της Αγιάς, το φαράγγι του Θερίσου και η νησίδα των Αγίων Θεοδώρων, ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000, όπου η χλωρίδα και η πανίδα είναι υπό προστασία και η ανάπτυξη χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Το φυσικό τοπίο συνδυάζει μοναδικής ομορφιάς στοιχεία και εναλλακτικά σημεία ενδιαφέροντος. Για πεζοπορία, ποδηλασία βουνού και επαφή με τη φύση, λίμνες, οροπέδια, σπήλαια κ.ά. Κάθε σημείο είναι μοναδικό όπως μοναδική είναι και η διαδρομή προς αυτό. Με δρόμους όπου ο επισκέπτης είναι διαρκώς σε επαφή με τη φύση, εν μέσω ορεινών όγκων, φαραγγιών ή παραθαλάσσιων διαδρομών.

The post Εθελοντές στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Χανίων appeared first on aftodioikisinews.gr.