Ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΚΑΒ Αποκορώνου

Έγγραφο στον υπουργό Υγείας κο Θάνο Πλεύρη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης & στο ΕΚΑΒ, απέστειλε στις 20-05-2022 ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισημαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων.

Ο Δήμαρχος για ελλείψεις σε προσωπικό και τα προβλήματα στη λειτουργία τόνισε ότι ο τομέας είναι στελεχωμένος με έξι διασώστες. Από αυτούς τρεις είναι σε οργανική θέση και τρεις επικουρικοί διασώστες, οι θητεία των οποίων λήγει τέλος του έτους.

Από τους τελευταίους τρεις διασώστες ο ένας είναι σε μακράν αναρρωτική άδεια και οι δύο ανεμβολίαστοι είναι σε αναστολή.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε μια τόσο σημαντική δομή για την περιοχή μας δεν επιτρέπεται να μην λειτουργεί ενόψει μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου ότι αυτό συνεπάγεται εκτός του ότι δίνονται αρνητικές εντυπώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΚΑΒ Αποκορώνου

Ο δήμος Αποκορώνου είναι κατ εξοχήν τουριστικός και ο δεύτερος σε δυναμικότητα κλινών της ΠΕ Χανίων μιας και διαθέτει 24.000 κλίνες. επίσης εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού- τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω απο 50.000 .

Επίσης ότι από τον Αποκόρωνα επί 32 χιλιόμετρα περνάει ο ΒΟΑΚ με στατιστικά των τροχαίων ατυχημάτων σε πολύ άσχημα επίπεδα. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκταση των παραλιών τον αριθμό των λουόμενων αυξάνουν κατακόρυφα την επικινδυνότητα.
Τέλος ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε για άλλη μια φορά τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους. Για ανάληψη του θέματος της πλήρους και συνεχούς λειτουργίας του ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων. Με μοναδικό σκοπό τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ζωής.

The post Ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΚΑΒ Αποκορώνου appeared first on aftodioikisinews.gr.