Ενημερωτικές ομιλίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Ασπρόπυργο

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ομιλίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. Ασπροπύργου.Μέλη του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. παρακολούθησαν τις δύο ενημερωτικές  ομιλίες του κ. Χρήστου Νοδάρα Παθολόγου, Διδάκτωρα Ιατρικής Σχολής Αθηνών και  Μέλους της  Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, στο Α’ και στο Β’ ΚΑΠΗ Ασπροπύργου.

Η παρουσίαση αφορούσε  τον Σακχαρώδη Διαβήτη και στόχευε  στην ενημέρωση του κοινού αναφορικά με την Πρόληψη, την Αντιμετώπιση και  τη Διαχείριση του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγνώριση των  συμπτωμάτων υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας και αντιμετώπισή τους, στις διατροφικές επιλογές: ποιότητα – ποσότητα – ωράρια, στην άσκηση, είδη – συχνότητα – διάρκεια – προϋποθέσεις, στη σωστή μέτρηση του σακχάρου αίματος και της πίεσης στον συχνό έλεγχο του σωματικού βάρους και στην έγκαιρη αναγνώριση των μακροχρόνιων επιπλοκών.

Στο τέλος των παρουσιάσεων, ο γιατρός απάντησε στις ιδιαίτερα στοχευμένες ερωτήσεις των παρευρισκόμενων ενώ ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννης Κατσαρός και ο Αντιπρόεδρος, κ. Αντώνιος Κοναξής ευχαρίστησαν τόσο τον γιατρό για την αποδοχή της πρόσκλησης όσο και το κοινό για  τη συμμετοχή του.

The post Ενημερωτικές ομιλίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Ασπρόπυργο appeared first on aftodioikisinews.gr.