Επίσκεψη Διεθνούς Αντιπροσωπείας Μαθητών στο Σταθμό Μέτρησης Ρύπων του Δήμου Ασπροπύργου

Επίσκεψη Διεθνούς Αντιπροσωπείας Μαθητών στο Σταθμό Μέτρησης Ρύπων του Δήμου Ασπροπύργου,  στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus  “Lets learn from one another

Τον Δήμο Ασπροπύργου και συγκεκριμένα, το Σταθμό Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων – του οποίου την ευθύνη λειτουργίας έχουν  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Πολεοδομίας, κ. Μελέτιος Μπουραντάς και το προσωπικό της Διεύθυνσης- επισκέφθηκε Διεθνής Αντιπροσωπεία Μαθητών, του Προγράμματος Erasmus + Let’s learn from one another”, έπειτα από  επικοινωνία της υπεύθυνης Ευρωπαϊκού Προγράμματος,  κ. Βασιλικής Ηλιοπούλου με τη Διεύθυνση. Η επιλογή της πόλης μας έγινε με αφορμή του  θέματος, που έχει αναλάβει να παρουσιάσει το 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, το οποίο έχει σχέση με την Ποιότητα του Ατμοσφαιρικού Αέρα  – “The air we care”.  

Το προσωπικό της Διεύθυνσης υποδέχτηκε στην Πλατεία «Αλωνίστρα», όπου βρίσκεται ο Σταθμός Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων, την αποστολή, που αποτελούνταν από 14 Καθηγητές και 30 μαθητές από σχολεία της  Ελλάδας (1ο ΕΠΑΛ Πειραιά), της Φιλανδίας (συντονίστρια χώρα), της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας,  της Τουρκίας και της Ουγγαρίας. Εκεί έγινε ξενάγηση στο Σταθμό από τη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ελένη Βερούτη.

Οι επισκέπτες είδαν από κοντά τους αναλυτές μέτρησης των συμβατικών ατμοσφαιρικών ρύπων (διοξείδιο του θείου, όζοντος, αζωτοξειδίων – ΝΟ, ΝΟ2, ΝΟx, και αιωρουμένων σωματιδίων – ΡΜ1, ΡΜ2,5, ΡΜ4, ΡΜ10, Total PM), τον τρόπο δειγματοληψίας και μέτρησης των τιμών τους, τον τρόπο μετάδοσής τους, μέσω λογισμικού, στον κεντρικό υπολογιστή, και τον τρόπο επεξεργασίας των αποτελεσμάτων, μέχρι την τελική τους έκδοση στην ιστοσελίδα του Δήμου μας. Επίσης, τους επιδείχθηκαν τα μετεωρολογικά όργανα, τα οποία μετρούν τις σημαντικότερες μετεωρολογικές παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν τη διασπορά των ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια,  οι επισκέπτες βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου τους περίμενε ένα θερμό καλωσόρισμα από την Πρόεδρο, κ. Γεωργία Πηλιχού, η οποία μοίρασε αναμνηστικά δώρα  σε καθηγητές και μαθητές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου συνεχάρη τόσο την υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus όσο και τον Ασπροπύργιο, Δρ. Αναστάσιο Μαυράκη – καθηγητή του ΕΠΑΛ Ασπροπύργου για την πρωτοβουλία αλλά και την συνδρομή τους στην ξενάγηση και τόνισε την αξία τέτοιου είδους τοπικών επιστημονικών και τεχνολογικών σταθμών στην παραγωγή και καταγραφή σημαντικών δεδομένων, βάσει των οποίων διαμορφώνονται εθνικές πολιτικές περιβαλλοντικής προστασίας και δημόσιας υγείας.

The post Επίσκεψη Διεθνούς Αντιπροσωπείας Μαθητών στο Σταθμό Μέτρησης Ρύπων του Δήμου Ασπροπύργου appeared first on aftodioikisinews.gr.