Ζήτημα των ανεξέλεγκτων καύσεων στον Ασπρόπυργο

Το ζήτημα των ανεξέλεγκτων καύσεων, η επιβάρυνση και μόλυνση του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, θέμα για το οποίο έγινε η σύσκεψη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, κ. Μελέτιου Μπουραντά, για την από κοινού αντιμετώπιση από το Δήμο και των εμπλεκομένων φορέων.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανέφερε ότι, έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχής των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των καθημερινών παραβατικών ενεργειών υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Μόλις ολοκληρώσαμε μια μεγάλη εργολαβία της τάξεως των 4.000.000 εκ. ευρώ για να απομακρύνουμε υπολείμματα ανεξέλεγκτων καύσεων και μπαζοσκούπιδων. Διαθέσαμε προσωπικό και οχήματα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας αλλά αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα αυτών των εγκληματικών πράξεων, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας αλλά και των υπολοίπων κατοίκων της Αττικής, γεγονός που δεν έχει γίνει αντιληπτό από τις κεντρικές υπηρεσίες και τους λοιπούς φορείς».

Ζήτησε τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Περιβαλλοντικής Αστυνομίας, της Περιφέρειας και των αρμόδιων τμημάτων της και του ΟΣΕ, για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου συντονισμένων ενεργειών με σκοπό η παραβατικότητα και η καταστροφή του περιβάλλοντος να αρχίσει να αντιμετωπίζεται ουσιαστικά  και σταθερά να  γίνει η Δυτική Αττική ένας υγιής Πνεύμονας για τους κατοίκους της και τους χιλιάδες εργαζομένους σε αυτή.

Ζήτημα των ανεξέλεγκτων καύσεων στον Ασπρόπυργο

Από τη πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, κ. Μελέτιος Μπουραντάς ανέλυσε το πρόβλημα για την περιβαλλοντική υποβάθμιση με τις ανεξέλεγκτες καύσεις και τους χιλιάδες τόνους μπαζοσκούπιδων, που καθημερινά ξεφορτώνονται στον Ασπρόπυργο παράνομα. Για τα καιρικά φαινόμενα, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ιδιαίτερη ένταση, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή έχει καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο και συγκροτήσει την Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ο καθένας από το δικό τους πεδίο, για τις δράσεις και τις ενέργειες των υπηρεσιών τους αλλά έκαναν και προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων.

Το συμπέρασμα ήταν ότι, η αντιμετώπιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τον Δήμο Ασπροπύργου. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος ζήτησε να κατατεθούν εγγράφως όλες οι προτάσεις των συμμετεχόντων για τις οποίες δεσμεύτηκε να κοινοποιηθούν ως αίτημα συνεργασίας τόσο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Πρωθυπουργό.

Πολλές προσπάθειες

«Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες» τόνισε ο Δήμαρχος «και κατανοώ όπως εμείς έτσι και οι άλλοι φορείς αντιμετωπίζουμε θέματα, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, προϋπολογισμών αλλά και των απαιτούμενων  υλικών μέσων. Όμως δεν πάει άλλο, πρέπει σήμερα να ξεκινήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια και να τη συνεχίσουμε γιατί ο πολίτης τόσο του Ασπρόπυργου όσο και της Αττικής απαιτεί το περιβάλλον που ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του να είναι αυτό που τους αξίζει και όχι αυτό που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα κάποιοι με τις παρανομίες τους».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, κ. Μιχαήλ Ψωμιάδης, ο Εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Δημήτριος Νερούτσος,  ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Ελευσίνας,  κ. Σπύρος Παυλογεωργάτος και ο Υποδιοικητής, κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο Υπαστυνόμος Β’, κ. Ιωάννης Βαρσαμίδης, ως Αναπληρωτής του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου,  ο Αστυνόμος Α’, κ. Αναστάσιος Καραγιάννης ως Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Περιβάλλοντος της ΓΑΔΑ,  ο Τμηματάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, κ. Δημήτριος Ποδιώτης, ο Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, κ. Ευστράτιος Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ευστάθιος Ρεστέμης,  η Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ασπροπύργου, κ. Ελένη Βερούτη, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ευστάθιος Κυριάκης καθώς και Εκπρόσωποι του ΟΣΕ κ.κ. Πέτρος Μπορομπόκας, Δημήτριος Γαβαλάς και Ηλίας Πόλκος.

The post Ζήτημα των ανεξέλεγκτων καύσεων στον Ασπρόπυργο appeared first on aftodioikisinews.gr.