Ημερίδα για το έργο του Νέου Παραλιακού Οδικού Άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα

Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού και ο Δήμαρχος Γ. Γιασημάκης, με αντικείμενο την παρουσίαση του έργου του Νέου Παραλιακού Οδικού Άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα , και κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β΄ βαθμού και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός παραλιακού οδικού άξονα που θα ενώσει το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης, με αυτό των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση συγκοινωνιακών μελετών, καθώς και των απαραίτητων υποστηρικτικών μελετών, για τον σχεδιασμό υπεραστικής οδού σύνδεσης της περιοχής Σούλι Δήμου Μαραθώνα, θέση Αγία Μαρίνα, έως τον οικισμό Άγιοι Απόστολοι, θέση Αγκώνα, του Δήμου Ωρωπού  Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα με την κατασκευή του έργου θα γίνει και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου, δημιουργώντας μία μοναδική ιστορική-πολιτιστική διαδρομή, η οποία θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τους τουρίστες.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Πατούλης, επισήμανε ότι μπαίνουν τα θεμέλια για την υλοποίηση ενός κομβικού έργου με πολλά οφέλη για τους πολίτες, τονίζοντας ότι: «Η κατασκευή του οδικού άξονα που θα ενώνει την Αγία Μαρίνα με τον Ωρωπό αποτελεί ένα νευραλγικό έργο που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της Βορειοανατολικής Αττικής και θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και νέες ευκαιρίες. Μέσα από αυτό το σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, εξασφαλίζεται πρωτίστως η οδική ασφάλεια, ενώ παράλληλα διευκολύνεται και επιταχύνεται η πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές, προβάλλοντας τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Ανατολικής Αττικής».

Ο κ. Αυγερινός, κατά τη δήλωσή του, τόνισε ότι: «Στην Περιφέρεια Αττικής, με συστηματική δουλειά, υλοποιούμε το όραμα του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη να αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής, δημιουργώντας σημαντικές υποδομές που θα φέρουν την ανάπτυξη. Η παραλιακή διασύνδεση του Δήμου Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα μπήκε πια στην τελική ευθεία. Τα οφέλη πολλαπλά, στις μετακινήσεις, στην οδική ασφάλεια, στην ανάδειξη του τόπου με τα έντονα χαρακτηριστικά πλούσιου φυσικού κάλλους αλλά και ιστορίας και πολιτισμού, στην προσέλκυση τουριστών αλλά ακόμη και στην διευκόλυνση της Πολιτικής Προστασίας και συνεπώς της ασφάλειας».

Επειδή πρόκειται για νέα χάραξη οδού στο μεγαλύτερο μέρος, το σύνολο των μελετών οδοποιίας θα εκπονηθεί σε στάδιο μελέτης προωθημένης αναγνωριστικής, προμελέτης και οριστικής, με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

The post Ημερίδα για το έργο του Νέου Παραλιακού Οδικού Άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα appeared first on aftodioikisinews.gr.