Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ Νο1

Η ακρίβεια καλπάζει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την βενζίνη να πλησιάζει τα 2 ευρώ το λίτρο , ενώ σε μερικά νησιά ξεπερνά και τα 2 ευρώ

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά 4,3% μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκε η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά

Συγκεκριμένα, την 1 Ιουλίου του 2023 ήταν 1,86 ευρώ το λίτρο και έφτασε στα 1,94 ευρώ στις 30 Ιουλίου του 2023. Την ίδια περίοδο το πετρέλαιο κίνησης από 1,57 ευρώ το λίτρο έφτασε τα 1,65 ευρώ το λίτρο.

Στην Αττική, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης είναι στα 1,91 ευρώ το λίτρο. Στη Θεσσαλονίκη στα 1,90 ευρώ και στην Αχαΐα στα 1,95 ευρώ το λίτρο.

Στις Κυκλάδες σκαρφάλωσε στα 2,18 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα στα 2,04 ευρώ, στη Λευκάδα στα 2,02 ευρώ, στην Κεφαλονιά στα 1,99 ευρώ και στην Κρήτη στα 1,98 ευρώ.

Στο μεταξύ, προ των πυλών βρίσκονται και νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα κι ενώ ήδη τον μήνα αυτόν η χονδρεμπορική τιμή της κιλοβατώρας «τρέχει» πολύ πάνω από 100 ευρώ (ενδεικτικά την Πέμπτη ήταν 135 ευρώ/Mwh), επιβεβαιώνοντας ότι η στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» έχει οδηγήσει ανεπίστρεπτα σε τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.

Η κυβέρνηση, με βάση και τις Οδηγίες της ΕΕ, ετοιμάζεται να κόψει εντελώς τις όποιες προσωρινές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, ενώ το επόμενο διάστημα έρχονται η επαναφορά της περιβόητης «ρήτρας αναπροσαρμογής» στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης» αγοράς ηλεκτρισμού και νέες αυξήσεις στις ΥΚΩ, με τις οποίες ο λαός θα πληρώσει από την άλλη τσέπη τα επιδόματα του προηγούμενου διαστήματος.

 

πηγή : 902.gr

 

The post Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ Νο1 appeared first on aftodioikisinews.gr.