«Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – της 3ης έκδοσης του βιβλίου της Μαρίας Στύλλου «Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών»

 Σάββατο 25 Ιούνη, 7.30μμ, Άλσος Περιστερίου

Την Παρασκευή 17 Ιούνη ξεκίνησε στο Άλσος Περιστεριού η Έκθεση Βιβλίου που θα διαρκέσει ως τις 3 Ιούλη. Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για όλα τα δυτικά της Αθήνας και όχι μόνο. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο συμμετέχει στην Έκθεση και θα βρίσκεται στο περίπτερο αριθμός 20.

Το Σάββατο 25 Ιούνη στις 7.30μμ το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο οργανώνει στο χώρο της Έκθεσης εκδήλωση – παρουσίαση της τρίτης έκδοσης του βιβλίου «Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών». Ομιλήτριες θα είναι η Χριστίνα Καρακιουλάφη, αναπλ. καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Στύλλου.

Μέσα σε συνθήκες όπου καθημερινά αντιμετωπίζουμε σεξιστικές επιθέσεις, η παρουσίαση ενός βιβλίου που μιλάει για τις ρίζες του σεξισμού και για τους αγώνες των γυναικών είναι μια καλή ευκαιρία για όλες και όλους. Το Μαρξιστικό βιβλιοπωλείο σας περιμένει.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
Μετρό: Γραμμή 2, Σταθμός Ανθούπολη
Λεωφορεία: 703, 892 (από Ίλιον, Αγ. Ανάργυρους, Πειραιά), Α13 (από κέντρο Αθήνας, Ζήνωνος)

Είπαν για το βιβλίο:

“Οι διαρκείς αγώνες των γυναικών από κάθε γωνιά του πλανήτη, συναντιούνται και συνομιλούν σε αυτό το βιβλίο”.

Ειρήνη Λαγάνη, καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

“Η ανάγνωση του βιβλίου της Μαρίας Στύλλου γύρω από το ζήτημα της διαχρονικής πάλης για την απελευθέρωση των γυναικών, τόσο λόγω των επιμέρους θεμάτων που εξετάζει, όσο και λόγω της προσέγγισης που υιοθετεί, φέρνει στο μυαλό την κλασική και απαγορευμένη από τον Μακαρθισμό ταινία του Χέρμπερτ Μπίμπερμαν «Το αλάτι της γης»”.

Χριστίνα Καρακιουλάφη, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιου Κρήτης, Ρέθυμνο

 

“Με μεγάλο ενδιαφέρον έμαθα για την έκδοση αυτού του βιβλίου από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Είναι πάντα χρήσιμο και σημαντικό να γράφονται και να κυκλοφορούν τέτοια βιβλία, να φωτίζονται ιδιαίτερες πτυχές των αγώνων των γυναικών, και να συζητιούνται οι διαφορετικές οπτικές γωνίες για τα αίτια της γυναικείας καταπίεσης και τον δρόμο προς την γυναικεία χειραφέτηση και την πραγματική ισότητα των φύλων”.

Αλεξία Τσούνη, φεμινιστική συλλογικότητα “Το Μωβ”

 

“Eίναι ένα βιβλίο που πραγματικά ρέει. Έχει πολύ απλή γλώσσα, με όλα τα στοιχεία για όσα συμβαίνουν μαζεμένα. Απαντά επίσης σε μεγάλα ερωτήματα που μπαίνουν γύρω από το ζήτημα. Όταν τελειώνει το ένα κεφάλαιο, έχει ήδη μπει το ερώτημα που θα απαντηθεί στο επόμενο”.

Άννα Κωνσταντακάκη, συνταξιούχος δημοσιογράφος της ΕΡΤ

The post «Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών» appeared first on aftodioikisinews.gr.