Η ΠΟΕ ΟΤΑ στον Λάζαρο Κυρίζογλου

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Λάζαρο Κυρίζογλου , τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ ΟΤΑ για μια ακόμη φορά επισήμανε το σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης και απαίτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες η ΚΕΔΕ ώστε να γίνει προκήρυξη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Σε ανάρτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Τράκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , με αφορμή την συνάντηση , αναφέρεται :

Ζητήσαμε να αποσυρθεί η νομοθετική ρύθμιση Βορίδη για τις υποχρεωτικές Εφέσεις στους Υπαλλήλους που δικαιώνονται από τα δικαστήρια.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι δεν μπορούν λόγω της ιδιαιτερότητας και του Αυτοδιοίκητου να έχουν ίδιο Κώδικα και αξιολόγηση με τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Ζητήσαμε την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την απασχόληση οδηγών στο ΕΚΑΒ. Η Δημόσια υγεία δεν μπορεί να οργανώνεται με αποσπασματικές λύσεις της στιγμής αλλά με σχέδιο και πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.

Επισημάναμε ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στους Δήμους θα πρέπει να είναι προτεραιότητα γιατί θρηνούμε συνέχεια θύματα .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΚΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου μας απάντησε ότι συμφωνεί μαζί μας για την απόσυρση της Νομοθετικής ρύθμισης Βορίδη για τις εφέσεις γιατί είναι αντίθετη με το άρθρο 102 του Συντάγματος που ξεκάθαρα προβλέπει την Οικονομική και Διοικητική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μας είπε ότι βρέθηκε η χρηματοδότηση για την εκ νέου επαναπρόσληψη των σχολικών καθαριστριών στα σχολεία όλης της χώρας.

Συμφώνησε για την δημιουργία ξεχωριστού, νέου Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων ενώ επίσης συμφώνησε πως η αξιολόγηση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αξιολόγησης θα πρέπει να αφορά και να συναποφασιστεί απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση (αιρετούς και εργαζομένους) και να ταιριάζει στις ιδιαιτερότητες της.

Συμφώνησε επίσης ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για προσλήψεις στους Δήμους λόγω της υποστελέχωσης σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.

Τέλος ζητήσαμε την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που για χρόνια εργάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις μιας και χωρίς αμφισβήτηση καλύπτουν ανάγκες που σε κ;μία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισούν περιστασιακές ή έκτακτες.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον συντονισμό ώστε η αντίδραση μας να είναι δυναμική απέναντι στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών μας γιατί έχουμε ευθύνη στην κοινωνία.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα .

Καμία ανοχή οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν .

The post Η ΠΟΕ ΟΤΑ στον Λάζαρο Κυρίζογλου appeared first on aftodioikisinews.gr.