Με πανηγυρικό εσπερινό και αρτοκλασία γιορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής

Με πανηγυρικό εσπερινό και αρτοκλασία γιορτάσθηκε, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, σύμφωνα με το Πάτριο Ημερολόγιο,  η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην ομώνυμη Μονή της περιοχής Γκατζανά Αχαρνών, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κκ. Κυπριανός, ο οποίος εκθείασε το έργο της μοναστικής αδελφότητας, υπό την καθοδήγηση της Καθηγουμένης  Ιουστίνης.

Κορυφαία στιγμή του εορτασμού η περιφορά της Εικόνας της Αγίας συνοδεία του Κλήρου. Μετά το τέλος της περιφοράς παρατέθηκε από τη Μονή κέρασμα σε όλους τους προσκεκλημένους.

Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ενώ παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, οι πρώην Δήμαρχοι Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Στάθης Τοπαλίδης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κατσανδρής ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Κατσίλας, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Βίκυ Καβαλλάρη, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Φυλής Γιάννης Λιάκος, κά.

The post Με πανηγυρικό εσπερινό και αρτοκλασία γιορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής appeared first on aftodioikisinews.gr.