Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί ανακοινώνει ότι μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις το Νοσοκομείο διαθέτει οδηγό ασθενοφόρου για τη νυχτερινή βάρδια

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις τους, το Νοσοκομείο από τις 12/4/2022 διαθέτει οδηγό ασθενοφόρου για τη νυχτερινή βάρδια. Όπως επισημαίνουν αφορμή στάθηκε και το γεγονός που συνέβη, όταν ασθενής  χρειάστηκε να διακομισθεί επειγόντως σε εφημερεύων Νοσοκομείο και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Η ανακοίνωση αναφέρει ακριβώς τα παρακάτω:

Συναδέλφισσες/οι 

Μετά από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις των εργαζόμενων τού ΨΝΑ διεκδικώντας το διαχρονικό αίτημα ύπαρξης οδηγού ασθενοφόρου όλο το 24ωρο,προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες του Νοσοκομείου άμεσα, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος για την ζωή των ασθενών, επιτέλους υλοποιήθηκε. Το Νοσοκομείο μας, διαθέτει πλέον οδηγό ασθενοφόρου στη νυχτερινή βάρδια. 

 Αφορμή στάθηκε και το πρόσφατο γεγονός  που συνέβη, όταν ασθενής  χρειάστηκε να διακομισθεί επειγόντως σε εφημερεύων Νοσοκομείο και  το ασθενοφόρο  παρέλαβε το περιστατικό μετά από μιάμιση ώρα, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπέρασε τον εαυτό του, με τα μέσα που είχε, για να τον κρατήσει στη ζωή .

Ως Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνουμε ότι η διεκδίκηση του πάγιου αιτήματος για την παρουσία οδηγών όλο το 24ωρο, δεν λύνεται οριστικά. Οι συνάδελφοι, προσλήφθηκαν με τις γνωστές συμβάσεις-λάστιχο ορισμένου χρόνου.

Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων παραμένει διαχρονική, για την κάλυψη των αναγκών και των κενών θέσεων, που πρέπει να γίνεται με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ακριβώς γιατί το επιβάλλει η ανάγκη.

Παράλληλα  το αίτημά για την προμήθεια σύγχρονου ασθενοφόρου παραμένει σε εκκρεμότητα. Δε θα σταματήσουμε, μέχρι να δούμε να περνάει και αυτό, την Πύλη του Νοσοκομείου.
                                                       

Για το Δ.Σ

                                          Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας

                                        Σ. ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ                                                  Χ. ΜΠΟΣΜΗ 

Πηγή: http://sylogosdafni.blogspot.com/

The post Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί ανακοινώνει ότι μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις το Νοσοκομείο διαθέτει οδηγό ασθενοφόρου για τη νυχτερινή βάρδια appeared first on aftodioikisinews.gr.