«Πακέτο» μελέτη – κατασκευή από την διοίκηση Τσίρμπα η ανάπλαση του παλιού σταθμού ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους

Με την μέθοδο «Πακέτο» μελέτη – κατασκευή δίνεται από την διοίκηση Τσίρμπα η ανάπλαση του παλιού σταθμού ΟΣΕ και του εμπορικού κέντρου των Αγ. Αναργύρων , σύμφωνα με όσα στηλιτεύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Καταγγέλλει μάλιστα πως η διαδικασία έγκρισης της ανάθεσης από την Οικονομική Επιτροπή έγινε με διαδικασίες fast track και ότι καταστρατηγείται ακόμα και η πρόβλεψη της συμφωνίας για την έγκριση από τη ΓΑΙΟΣΕ μελέτης που θα υποβαλλόταν υποτίθεται εντός ενός έτους από την υπογραφή της.

Αναλυτικά η δήλωση των εκλεγμένων δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θοδωρή Σκολαρίκου, Γιώργου Βαρλά, Βάσως Ζάχαρη και Μιχάλη Καραβίδα:

«Με fast track διαδικασίες καθορίστηκε δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 10 Ιούνη για να εγκριθεί η διακήρυξη για την ανάθεση της μελέτης-κατασκευής του έργου “Ανάπλαση του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και αναβάθμιση εμπορικού κέντρου Αγίων Αναργύρων” προϋπολογισμού 8.582.140 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το e-mail εστάλη στα μέλη της Επιτροπής στις 12.11 μ.μ. με αίτημα να έχουν ψηφίσει μέχρι τις 3 μ.μ. ! Ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” απείχε από αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία που όμως δεν απέχει και από την ουσία.

Η δημοτική αρχή του κ. Τσίρμπα, μέλους της ΝΔ,  επιλέγει να δώσει “πακέτο” μελέτη και κατασκευή, μέθοδος που έχει αποδειχθεί “η χαρά του εργολάβου” γιατί δίνεται η δυνατότητα να αυξάνεται υπέρογκα το κόστος του έργου. Επιπλέον, που πήγαν αλήθεια οι …δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για διαβούλευση;

Καταστρατηγείται ακόμα και η πρόβλεψη της συμφωνίας για την έγκριση από τη ΓΑΙΟΣΕ μελέτης που θα υποβαλλόταν υποτίθεται εντός ενός έτους από την υπογραφή της (έλαβε χώρα στις 27/2/2021) εκ μέρους του Δήμου. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για το περιεχόμενο της μελέτης, άλλωστε η δημοτική αρχή φάνηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι είναι ευθυγραμμισμένη με τα επενδυτικά σχέδια της ΓΑΙΟΣΕ. Και η τελευταία εξέλιξη καταδεικνύει ότι τα κατά καιρούς λεγόμενα της δημοτικής αρχής Τσίρμπα για ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως του λαού της περιοχής είναι προπέτασμα καπνού για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της που ευθυγραμμίζεται με τα επενδυτικά σχέδια της ΓΑΙΟΣΕ.

Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσει ο αγώνας για να αποδοθούν πραγματικά οι χώροι του ΟΣΕ, που συνεχίζουν να ρημάζουν, για τις ανάγκες που υπάρχουν σε πράσινο, αθλητισμό και πολιτισμό».

 

πηγή : 902.gr

 

The post «Πακέτο» μελέτη – κατασκευή από την διοίκηση Τσίρμπα η ανάπλαση του παλιού σταθμού ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους appeared first on aftodioikisinews.gr.