Στη σκηνή τα μέλη της «ΔιάΔρασης» την «Αυλή των Θαυμάτων» του Καμπανέλη

Με εκπληκτικές ερμηνείες ανέβασαν στη σκηνή τα μέλη της «ΔιάΔρασης» την «Αυλή των Θαυμάτων» του Καμπανέλη

Υπέροχα ταλέντα αναδεικνύονται μέσα από τις θεατρικές ομάδες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσίαση του έργου «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων Ωραιοκάστρου «ΔιάΔραση» προχθές στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και χθες στο Ανοιχτό Θέατρο «Τσούκες» στο Δρυμό.

Η παράσταση ανέβηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Εν Δράσει».

«Οι θεατρικές ομάδες του Δήμου μας είναι πραγματικά εκπληκτικές. Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων Ωραιοκάστρου ”ΔιάΔραση” με μοναδικές ερμηνείες που καθήλωσαν ανέβασαν στη σκηνή την ”Αυλή των Θαυμάτων” του Καμπανέλη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ως Διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου στηρίζουμε τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας, στηρίζουμε και χειροκροτούμε ένθερμα όλους τους συνδημότες μας που προάγουν τον πολιτισμό», είπε στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη της παράστασης στο Ωραιόκαστρο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Νιώθουμε ικανοποίηση και χαρά, καθώς υποστηρίζοντας τις δράσεις των πολιτιστικών φορέων του Δήμου μας κατορθώνουμε όλοι μαζί να ενισχύουμε το πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας, το οποίο είναι υψηλού επιπέδου. Συνεχίζουμε δυναμικά το Πολιτιστικό Καλοκαίρι και καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

«Ευχαριστούμε τον κόσμο που με ενθουσιασμό συμμετέχει στις παραστάσεις που ανεβάζουμε, τον Δήμο Ωραιοκάστρου για την υποστήριξη και τους συνοδοιπόρους μας ”Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου”,  Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας ”Μέγας Αλέξανδρος” και το ”Κόκκινο θεωρείο”. Ευελπιστούμε να καθιερωθεί ένα θεατρικό φεστιβάλ, ώστε να παρουσιάζεται η σπουδαία δουλειά που κάνουν οι θεατρικές ομάδες του τόπου μας», είπε χαιρετίζοντας στις εκδηλώσεις ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Δράσει», Νίκος Πασσιάς.

Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων Ωραιοκάστρου «ΔιάΔραση» με τις ερμηνείες τους πέτυχαν να καθηλώσουν το κοινό και να αποσπάσουν θερμό χειροκρότημα.

Ανέβασαν με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή την «Αυλή των Θαυμάτων», ένα έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη που πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου 1957 από το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Θεωρείται ένα από τα έργα που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Θεάτρου.

Τις παραστάσεις σκηνοθέτησε η Βίκυ Γρηγοριάδου και πραγματοποιήθηκαν σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Πληροφορίες για την παράσταση

Αναλυτικές πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε:

«Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» στη σελίδα της Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων Ωραιοκάστρου «ΔιάΔραση»: https://www.facebook.com/omadadiadrasi

Πληροφορίες για Συλλόγους και ομάδες Θεάτρου:

Πολιτιστικός Σύλλογος «Εν Δράσει»: https://www.facebook.com/endrasei2015

Σελίδα Θεατρικής Ομάδας ενηλίκων Μυγδονίας «Θεατροποινίτες»:

https://www.facebook.com/theatropoinites

Σελίδα Θεατρικής Ομάδας ενηλίκων Ωραιοκάστρου «ΔιάΔραση»: https://www.facebook.com/omadadiadrasi

Σελίδα Θεατρικής Ομάδας Ωραιοκάστρου για παιδιά και εφήβους «Crazy theater»: https://www.facebook.com/crazytheater

Σελίδα για το πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και δράσεων του Συλλόγου «Εν Δράσει»: https://www.facebook.com/opentheatair.

The post Στη σκηνή τα μέλη της «ΔιάΔρασης» την «Αυλή των Θαυμάτων» του Καμπανέλη appeared first on aftodioikisinews.gr.