Τίμησαν μαχητικά και διεκδικητικά την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ

Σε κινητοποίηση στο Σύνταγμα προχώρησαν φορείς των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους το πρωί του Σαββάτου, τιμώντας μαχητικά και διεκδικητικά την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ.

«Ανάπηροι στον αγώνα μαζί με τον λαό για μια ζωή με δικαιώματα, για να μην παγώσουμε, να μην εξαθλιωθούμε», ήταν το μήνυμα που έστειλαν και απαίτησαν να μπει τέρμα στο εμπόριο με τις ανάγκες τους.

Την αγωνιστική πρωτοβουλία ανέλαβαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ, απαιτώντας: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο – έκτρωμα για την Υγεία. Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες – Ιδρύματα – Σχολεία Ειδικής Αγωγής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης», ο ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης», οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων: ΚΕΑΤ, ΕΕΕΕΚ Τυφλών – Πολυαναπήρων Αιγάλεω, ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, 10ου Ειδικού Σχολείου Αθήνας, 6ου Ειδικού Σχολείου Αθήνας, Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η ΕΙΝΑΠ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, το Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ο Πρώτος Ελληνικός Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία, ο Σύλλογος Οικογενειών και φίλων Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας Κορυδαλλού, η Κίνηση Οικογενειών και φίλων για την Ψυχική Υγεία, η εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής «Π. Σακελλαρόπουλος», η Εθνική Ομοσπονδία για τα δικαιώματα του αυτιστικού φάσματος (ΕΔΟΦ) και ο Σύλλογος Αναπληρωτών καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕ).

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επίσης, η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα και η ανεξάρτητη βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου.

 

 

πηγή : 902.gr

 

The post Τίμησαν μαχητικά και διεκδικητικά την Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ appeared first on aftodioikisinews.gr.