Ταξίδεψε το κοινό η 1η Μαθητική Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ασπροπύργου

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι χάρισαν στο κοινό τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ασπροπύργου την Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο, στην πρώτη τους Μαθητική Συναυλία.  Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες μαθητές  πνευστών και κρουστών οργάνων, παρουσίασαν την πρόοδο που έχουν επιτελέσει κατά την φετινή χρονιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλαος Μελετίου και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τους γονείς και τα παιδιά για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου ενώ σημείωσαν τη σπουδαία δουλειά που πραγματοποιούν οι καθηγητές των τμημάτων.

Τόνισαν ότι, η Διοίκηση πάντα στεκόταν αρωγός της Φιλαρμονικής και θα συνεχίσει, με στόχο την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

Συνεχάρησαν έναν προς έναν  τους μαθητές, τους καθηγητές κ.κ. Δημήτριο Ουρανό – Κρουστά, Κωνσταντίνο Τζίβα- Βαρύτονο, Θεόδωρο Γιατρά – Φλάουτο, Παναγιώτη Σκύφτα – Σαξόφωνο, Ιωάννη Μιλιώνη – Κλαρινέτο, Νικόλαο Κουλούρη – Τρομπέτα, Πέτρο Καμπάνη – Πιάνο, καθώς και τον Μαέστρο κ. Θανάση Μακρυνόρη για την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της  Συναυλίας αλλά και για τη συνολική τους προσφορά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών και Δημοτικής Φιλαρμονικής κ. Κατερίνα Καρλαύτη ιστορική αναδρομή για την Φιλαρμονική αναφέροντας τα εξής:

«Η Φιλαρμονική είναι το αρχαιότερο τμήμα του Πνευματικού Κέντρου μαζί με το Τμήμα των Παραδοσιακών Χορών, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Σ΄ αυτές τις σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες, πέρασε από διάφορες φάσεις, έχοντας επιδείξει ωστόσο, μια αξιολογότατη παρουσία στα τοπικά δρώμενα, είτε μέσα από τις πάμπολλες υπηρεσίες σε εθνικές επετείους, εκκλησιαστικές γιορτές, υποδοχή ιερών εικόνων και λειψάνων, αποκαλύψεις ανδριάντων κ.ά., είτε μέσα από συναυλίες που πραγματοποίησε, όλα αυτά τα χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τους πλέον καταξιωμένους μουσικούς των καλύτερων ορχηστρών της χώρας, όπως της Κρατικής Ορχήστρας, της Λυρικής Σκηνής ή άλλων συνόλων. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ Φιλαρμονικών, διακρίθηκε με 1 ο Βραβείο στον 17 ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΧΟΝ (Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων). Αξέχαστες έχουν μείνει οι συναυλίες- αφιερώματα στην ελληνική οπερέτα, στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, στα tangos και στα ελληνικά ερωτικά τραγούδια, τα Αρχοντορεμπέτικα, τους Βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας κ.ά., πάντα με εξαίρετους σολίστες και χορωδούς της Λυρικής Σκηνής, αλλά και την παιδική νεανική χορωδία του Δημοτικού μας Ωδείου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ορχήστρα   κάνει προσπάθεια να προσελκύσει νέες μαθήτριες και νέους μαθητές, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα στα όργανα: φλάουτο, κλαρίνο, σαξόφωνο, τρομπέτα, βαρύτονο και κρουστά, με σκοπό να εντάξει νέα μέλη στους κόλπους της. Αυτό σημαίνει ότι, το Πνευματικό Κέντρο χρηματοδοτεί τη μουσική εκπαίδευση των αυριανών μουσικών της Φιλαρμονικής μας και δίνει το σημαντικότατο ερέθισμα, ώστε εκείνοι που επιθυμούν να εγγραφούν στη συνέχεια στο Δημοτικό μας Ωδείο, το αναγνωρισμένο από το ΥΠΠΟΑ και να αποκτήσουν αναγνωρισμένα πτυχία και διπλώματα. Οι συνεργάτες μας είναι διδάσκοντες υψηλότατου επιπέδου, με πολυετείς σπουδές, μεταπτυχιακούς τίτλους, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, σεμινάρια, μέλη σπουδαίων ορχηστρών και κυρίως πολυετή πείρα. Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Τμήματος, ευχαριστούμε ΘΕΡΜΑ τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Μελετίου και την Πρόεδρο, κ. Γεωργία  Πηλιχού για την αμέριστη βοήθεια αλλά και τη συνολική υποστήριξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής της ΝΔ, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θεμιστοκλής Τσόκας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Ιωάννης Κατσαρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Θέμης Τσίγκος, Ιωάννης Ηλίας, Μάρκος Μάμας, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ευάγγελος Μουζάκας, Αλέξανδρος Τσοκάνης, Ολυμπία Καμπόλη και ο  Διευθύνων Σύμβουλος της  «ΘΡΙΑΣΙΟ Α.Ο.Τ.Α», κ. Σεραφείμ Τσόκας.

The post Ταξίδεψε το κοινό η 1η Μαθητική Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ασπροπύργου appeared first on aftodioikisinews.gr.