Το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 12/7/2022

Η πρόσκληση αναφέρει:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει, κατόπιν του πρωτοκολληθέντος την 6-7-2022 αιτήματος σαράντα έξι (46) Περιφερειακών Συμβούλων για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ. Αττικής (ΦΕΚ 1497/τ. Β’/17-06-2011), την Τρίτη 12/7/2022 και ώρα 15:30 μ.μ., σε έκτακτη συνεδρίαση δοθέντος ότι το κατωτέρω μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης αποτελεί κατεπείγουσα περίπτωση, κατά την έννοια των παρ. 1α & 3, του άρθρου 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ΦΕΚ 1497/τ.α’/17.6.2011).

Η συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, Αθήνα), με το παρακάτω μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης:

Συζήτηση και λήψη απόφασης για το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. 

Να θυμίσουμε το δημοσίευμα της aftodioikisinews της 7/7/2022 :

Με μοναδικό θέμα το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής , την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ζητούν 46 Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης

Συγκεκριμένα οι 46 Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής που ανήκουν στις παρατάξεις ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΛΑΪΚΗ   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ , ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ και ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ  ΑΤΤΙΚΗ , με έγγραφο – αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου , το οποίο και υπογράφουν , επικαλούμενοι τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου , ζητούν την άμεση σύγκληση του με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης για το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Το αίτημα για άμεση σύγκληση του συγκεκριμένου Περιφερειακού οργάνου κατατίθεται γιατί , όπως υποστηρίζεται, η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη , παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις, δεν φέρνει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής.

The post Το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου appeared first on aftodioikisinews.gr.