Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στο Ρέθυμνο

Ένα Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στο Ρέθυμνο βρισκόταν εδώ και πολλά χρόνια στον «ταξιδιωτικό χάρτη» των Εκδόσεων Βιβλιοσκόπιο και των ιδιωτικών σχολείων «Παραμυθένιος Κόσμος» & «Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο».

Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στο Ρέθυμνο

Φέτος, το Φεστιβάλ θα γίνει για πρώτη φορά, με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, αλλά και την απλόχερη βοήθεια δασκάλων & συμπολιτών μας και την οικονομική ενίσχυση χορηγών του τόπου μας.

Σκοπός

Σκοπός μας είναι να τιμήσουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική ταυτότητα της «πόλης των γραμμάτων» καθώς και να εμπνεύσουμε στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα μέσα από τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών! Το Φεστιβάλ αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας καθώς και σε παιδιά Δημοτικού. Ευπρόσδεκτοι όμως είναι όλοι όσοι πιστεύουν στη μαγεία των παραμυθιών!

Ενώ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα:

Να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών από συγγραφείς & παιδαγωγούς με πολλές εκπλήξεις! (Συνημμένα θα βρείτε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων).

Θα έχουν συνομιλία με τους συγγραφείς!

Και την παρακολούθηση πολλών διαφορετικών ανοικτών εργαστηρίων!

«Όραμά μας είναι το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στο Ρέθυμνο, μέσα από τη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου και την κοινή σύμπραξη του Πανεπιστημίου, αλλά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης καθώς και όλων των βιβλιοπωλών και των σχολείων».

Συλλογική συμμετοχή, πολιτιστική παιδεία καθώς και καλλιτεχνική έκφραση! Όλοι μαζί μπορούμε!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΔΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ – ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ
MARABOO CREATIVE PLAY
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

The post Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στο Ρέθυμνο appeared first on aftodioikisinews.gr.