ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η ΚΟΡΟΪΔΙΑ για το ανθυγιεινό επίδομα, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 12.30 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η ΚΟΡΟΪΔΙΑ για το ανθυγιεινό επίδομα, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 12.30 μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου , καλεί το σωματείο εργαζομένων

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                             Ελευσίνα: 4/4/2023

Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ                                                                       Αρ. Πρωτ.: 971

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η ΚΟΡΟΪΔΙΑ για το ανθυγιεινό επίδομα, την ένταξη στα ΒΑΕ και τις «υποσχέσεις» για αυξήσεις στους μισθούς μας

ΟΧΙ άλλες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

 

Στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε το δίκιο με τους αγώνες μας

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 12.30 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου

► ΑΜΕΣΗ έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με ουσιαστική αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας

► Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Ένταξη στα ΒΑΕ

► Καταβολή επιδόματος Πάσχα και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

► Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας ετών 2016 – 2017. Αποκατάσταση αδικίας στη μισθολογική εξέλιξη ΥΕ και ΔΕ συναδέλφων

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ, τη μετατροπή των δημόσιων μονάδων υγείας σε ΝΠΙΔ και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους προκαλεί η συνεχιζόμενη κοροϊδία για τον επανακαθορισμό των δικαιούχων και του ύψους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα..

Στις 14 Φεβρουαρίου 2023 είχαν κυκλοφορήσει δελτία τύπου του υπουργείου Υγείας και Οικονομικών, που ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ «πανηγύριζαν» για αύξηση του καταβαλλόμενου επιδόματος και επέκταση της χορήγησης του σε νέες κατηγορίες εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Στην πραγματικότητα, το «προσχέδιο» της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που είχε «κυκλοφορήσει» διατηρούσε τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, φυλάκων, διοικητικών, λογοθεραπευτών, διαιτολόγων κλπ) και ταυτόχρονα, με προκλητικά αντιεπιστημονικά τρόπο, μια σειρά επαγγελμάτων, όπως μαίες, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, επισκέπτες υγείας, καθαριστές, παραιατρικό προσωπικό διαγνωστικών εργαστηρίων «υποβιβάζονται» από την Α κατηγορία στη Β ή και Γ κατηγορία έκθεσης σε επαγγελματικούς κινδύνους.

‘Εκτοτε, αν και έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας, δεν έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση ούτε είχε δοθεί καμία απάντηση στα αιτήματα μας για ουσιαστική αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Ακόμα και πιο εξοργιστικό είναι ότι συνεχίζεται η κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο – αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε πληθώρα παραγόντων κινδύνου.

Ταυτόχρονα, παρά τους  πανηγυρισμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, «για έξοδο από τα Μνημόνια», και της κυβέρνησης της ΝΔ, το 2022, «για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία», παραμένουν οι περικοπές στους μισθούς και η κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, που επιβλήθηκαν με τα «μνημονιακά» μισθολόγια.

Δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση μας με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δήθεν «δεν αντέχει» ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ για το 2023 προβλέπονται νέες επιδοτήσεις 8,3 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι νέες επιδοτήσεις προστίθενται στις προκλητικές φοροαπαλλαγές, που μαζί ψηφίζουν και εφαρμόζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών, που «πληρώνουν» μόνο το ένα χιλιοστό των συνολικών φορολογικών εσόδων (60 εκατ. στα 57 δις ευρώ) και ο «αναβαλλόμενος φόρος» των τραπεζών, που το 2022 κατέγραψαν κέρδη 3 δις. ευρώ

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης και της φοροληστείας, είτε για να «διασωθούν» είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων υπηρετεί συνολικά η πολιτική που μετατρέπει σε «εμπορεύματα» και «πεδία επιχειρηματικής δράσης» τα δικαιώματα μας για σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες, για υγειονομική περίθαλψη κλπ. Που αντιμετωπίζει την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, σαν «κόστος», που κριτήριο της μη υλοποίησης τους είναι η επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι το κράτος είναι αποτελεσματικότατο όταν πρόκειται να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων – π.χ. με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς – να φακελώνει όλους τους πολίτες και να καταστέλλει λαϊκές κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα εμφανίζεται ανίκανο να μας προστατεύσει απ’ τις συνέπειες των σεισμών, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τα μεγάλα ατυχήματα.

Τις δραματικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, τις «γνωρίσαμε» και στον τομέα της υγείας, στην περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο, και οι λαϊκές οικογένειες την πλήρωσαν και την πληρώνουν με χιλιάδες νεκρούς, με απίστευτη ταλαιπωρία και ακόμη μεγαλύτερη «αφαίμαξη» του λαϊκού εισοδήματος..

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους χιλιάδες διασωληνωμένους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ ή τους πολύ περισσότερους που επιδεινώθηκε η υγεία τους ή αναγκάσθηκαν να ακριβοπληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα για εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις λόγω μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε «μιας νόσου»;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι στα πλαίσια της μετατροπής της «υγειονομικής περίθαλψης» σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, αξιοποιήθηκε ακόμη και η πανδημία για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής αυτής  – λίγες μάλιστα μέρες μετά το πολύνεκρο «ατύχημα» στα Τέμπη, που ανέδειξε τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής παράδοσης κρίσιμων υποδομών στους επιχειρηματικούς ομίλους – είναι η ψήφιση νόμου, από την κυβέρνηση  της ΝΔ, που μετατρέπει το μοναδικό δημόσιο παιδοογκολογικό κέντρο σε ΝΠΙΔ μεε την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”» και παραδίδει τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της αντιμετώπισης των παιδικών νεοπλασματικών ασθενειών σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι φανερό ότι το νομοσχέδιο αποτελεί υλοποίηση των δηλώσεων του υπουργού Υγείας ότι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι «ένα μοντέλο που θέλουμε να έχουμε στα νοσοκομεία μας» καθώς και ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης – που με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «λειτουργεί ως υποκατάστημα» της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας –  είναι «πιλότος» για τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι σχεδιασμοί για λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ΔΕΝ οφείλονται σε «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία» της κυβέρνησης της ΝΔ. Αποτελούν συνειδητή επιλογή ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες».

Οι εξελίξεις που προαναφέραμε δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για αυταπάτες για  «λύση από τα πάνω» με μια ψήφο στις βουλευτικές εκλογές, που θα οδηγήσει στο να συνεχίζεται η επίθεση στα δικαιώματα μας, είτε από τους σημερινή κυβέρνηση είτε από τους δήθεν νέους ΣΩΤΗΡΕΣ (που είναι και «παλιοί» και «δοκιμασμένοι» στην αντιλαϊκή πολιτική).

Στην κατεύθυνση αυτή, «συμβαδίζουμε» μαζί με σωματεία με ταξικό προσανατολισμό για την οργάνωση μιας πλατιάς λαϊκής αντεπίθεσης που θα «στοχεύει» τον κοινό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Για να διεκδικήσουμε μαζί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                                                                                             Η Γραμματέας

Βαρδαβάκης Μανώλης                                                                                                Φεργάδη Αννα

The post ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η ΚΟΡΟΪΔΙΑ για το ανθυγιεινό επίδομα, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 12.30 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου appeared first on aftodioikisinews.gr.