H Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου Διευρύνεται και Συνδέεται με το Πανελλήνιο Σύστημα Καταλογογράφησης

Η πολυβραβευμένη για τις δράσεις και τους τίτλους της, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου διευρύνει τη συλλογή της, με σύνολο βιβλίων που ξεπερνάει τις 20.000.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού θέλοντας να εκσυγχρονίσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και να την εντάξει στα νέα δεδομένα, εφάρμοσε το Πανελλήνιο σύστημα OpenABEKT (v1.5.8), που διατίθεται από το Ε.Κ.Τ. (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης), ενώ η καταλογογράφηση των τίτλων γίνεται με βάση τα καθιερωμένα πρότυπα της Ε.Β.Ε. (Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος). Το έντυπο υλικό είναι ταξινομημένο σύμφωνα με το διεθνές σύστημα DEWEY και οι θεματικές κατηγορίες που υπάρχουν είναι: Φιλοσοφία, Θρησκεία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλωσσολογία, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Ιστορία, Γεωγραφία, Εκπαίδευση, κ. ά. Ο επισκέπτης-αναγνώστης θα βρει, ακόμη, σπάνιες και συλλεκτικές εκδόσεις με ποικίλη θεματολογία.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να αναζητήσετε τους τίτλους, τη θεματολογία ή τους συγγραφείς στον παρακάτω σύνδεσμο https://aspropyrgoslib.openabekt.gr/ . Ο ηλεκτρονικός κατάλογος ανανεώνεται σε καθημερινή βάση, με τη προσθήκη νέων τίτλων βιβλίων τόσο για τους μεγάλους όσο και τους μικρούς αναγνώστες της πόλης μας. Καθώς όμως, ακόμη, δεν είναι πλήρως ενημερωμένος, οι αναγνώστες καλούνται να έρθουν στη Βιβλιοθήκη μας για να αναζητήσουν από κοντά τα βιβλία της αρεσκείας τους.

Υπενθυμίζουμε πως, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου βρίσκεται στον 3ο  όροφο του Πνευματικού κέντρου του Δήμου και μπορείτε να την επισκεφτείτε καθημερινά 08:00 – 18:00. Υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης και μελέτης στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης άλλα και δανεισμού βιβλίων, ύστερα από τη σύντομη εγγραφή στη λίστα μελών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη στο τηλέφωνο  2105577191 εσωτερικό 4.

The post H Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου Διευρύνεται και Συνδέεται με το Πανελλήνιο Σύστημα Καταλογογράφησης appeared first on aftodioikisinews.gr.