H FOOD EXPO 2022 με 1.200 εκθέτες!

Η FOOD EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη άνοιξε τις πύλες της και για τρεις ολόκληρες ημέρες υποδέχεται όλη την αγορά των τροφίμων και ποτών!

1.200 κορυφαίες παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες Τροφίμων και Ποτών, που συμμετέχουν ως εκθέτες, είναι εδώ για να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες, διευρύνοντας το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες!

Λαμπερά εγκαίνια σε κλίμα αισιοδοξίας

Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών άλλων χωρών, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της FOOD EXPO 2022, αποδεικνύοντας το πόσο σημαντική είναι η έκθεση για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης FOOD EXPO το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 11:00, στη συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Ο κύριος Γεωργαντάς κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του δεν παρέλειψε να προβεί σε εγκωμιαστικά σχόλια για την συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη του κλάδου των τροφίμων και ποτών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Το παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσε και ο Dr. Roland Fleck, CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse, του οποίου είναι μέλος η FORUM SA, και ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι:  η «φωτιά» των εκθέσεων δεν έσβησε ποτέ τα τελευταία 2 χρόνια. Η επανεκκίνηση των εκθέσεων, έδειξε ξεκάθαρα ότι οι εκθέτες και οι επισκέπτες εξακολουθούν να τις αναζητούν. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ ως CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse και είμαι περήφανος για την ελληνική μας θυγατρική, τη FORUM. Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες της FOOD EXPO & OENOTELIA συναντούν τους κατάλληλους πελάτες στις εκθέσεις μας. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις κανείς τι έχετε πετύχει στην post covid εποχή».

Στη συνέχεια, στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε ο κ. Ιωάννης Γιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω καταρχήν να συγχαρώ τη διοργανώτρια εταιρεία για την απόφασή της να διοργανώσει και πάλι με φυσική παρουσία την αναγνωρισμένη έκθεση FOOD EXPO. Ο ΣΕΒΤ ως εκπρόσωπος της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών συμμετέχει για 6η φορά στην έκθεση, την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα του. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες στη FOOD EXPO θα βρεθούν και πάλι από κοντά επιχειρήσεις και αγοραστές από όλο τον κόσμο και θα προωθηθούν οι εξαγορές ειδών διατροφής. Εύχομαι καλή επιτυχία για μια άρτια διοργάνωση με ενδιαφέρον, τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής & Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος δήλωσε ότι: «Η FOOD EXPO αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη χώρα μας. Ως περιφέρεια Αττικής συμμετέχουμε με 30 επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες αντιπροσωπεύουν επάξια τα αγροδιατροφικά μας προϊόντα. Εύχομαι δυναμικά αποτελέσματα στην επιτυχία της φετινής FOOD EXPO και οι ελληνικές γεύσεις να συνεχίσουν να συγκλονίζουν τον ουρανίσκο των ταξιδευτών της γης».

Ο κ. Ανδρέας Πουλάς, βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη FOOD EXPO, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και o κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος είπε: «Το 2019 είχα την τιμή να εγκαινιάσω εγώ την έκθεση, ως τότε υπουργός. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση».

Στα εγκαίνια της Food Expo 2022, στην Αθήνα, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Ικανοποίηση για την επίγνωση των παραγωγών και επιχειρηματιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ανάγκης για εξωστρέφεια και καινοτομία εξέφρασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στις δηλώσεις του, το πρωί σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου, μετά τα εγκαίνια της Food Expo 2022, στην Αθήνα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει με 60 εκθέτες στην Food Expo 2022, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιο-ανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, στην οποία εφέτος συμμετέχουν 1.350 εκθέτες, από την Ελλάδα και άλλες 26 χώρες και πάνω από 1.100 ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Ο Π. Νίκας -ο οποίος επισκέφθηκε όλους τους εκθέτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνομίλησε μαζί τους- τόνισε ακόμα ότι η περιφερειακή Αρχή έχει αποδυθεί σε μια συστηματική προσπάθεια για την στήριξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και της επιχειρηματικότητας, μέσα από πολλαπλές δράσεις αλλά και με τη συνδρομή προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να μετάσχουν σε θεματικές εκθέσεις -στην Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό.

The post H FOOD EXPO 2022 με 1.200 εκθέτες! appeared first on aftodioikisinews.gr.