Jazzet Music Hall – Πρόγραμμα συναυλιών

Οι συναυλίες της ερχόμενης εβδομάδας του Jazzet Music Hall:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:00 / JAZZÉT on CLASSICAL: “IXNOS” ENSEMBLE 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:00 / JAZZÉT ON CLASSICAL: ALS IN TERRA  TRIO  – “ΟΝΕΙΡΩΝ ΗΧΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:30 / FSN P.A.N.D GROUP

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:30 / REGGETIKO PROJECT 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:00 / MikrOmikron PROJECT 

 

Το Jazzét Μusic Ηall, ο συναυλιακός χώρος του Music Center Athens, ανοίγει “τις πύλες του” και στην “κλασσική” μουσική για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο 2022-23 και κάθε  Δευτέρα στις 9 το βράδυ, το Αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ρεσιτάλ και συναυλίες υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κιθαριστή, συνθέτη και παιδαγωγού Νίκου Χατζηελευθερίου.

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, το Jazzét Μusic Ηall σας προσκαλεί στη συναυλία του IXNOS ENSEMBLE. Eυαισθησία και δυναμικότητα, εσωτερικότητα και χιούμορ χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη ματιά και τον ήχο των IXNOS ENSEMBLE.

Το Ixnos Ensemble βασίστηκε σε προϋπάρχουσες, κάποιες μακρόχρονες, συνεργασίες, θεωρώντας  ότι αναγκαία συνθήκη για τη μουσική σύμπραξη είναι η φιλική και ανθρώπινη επαφή μεταξύ των μελών του. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός σχήματος που  να εκμεταλλεύεται τις ευαισθησίες και δυνατότητες του καθενός, με ρόλους που εναλλάσσονται και με δυναμική που να πλάθεται κάθε στιγμή.

Η μίξη και γιατί όχι η αντιπαράθεση των φυσικών ηχοχρωμάτων με τον ηλεκτρικό, ενισχυμένο ήχο, η προσπάθεια κοινού βηματισμού μεταξύ μουσικών που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους (κλασική μουσική – τζαζ αυτοσχεδιασμός) έφερε τη γόνιμη συνύπαρξη των μελών του και τη δημιουργία προσωπικού ήχου.

Έργα ρεπερτορίου, σύγχρονης γραφής, με ματιές σε κλασικότροπες συνθέσεις, συνθέτουν ένα πρόγραμμα ανατρεπτικής συνεύρεσης ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και ερμηνείας κλασικών έργων.

Η Βύνη Φουντά στο πιάνο, ο Νίκος Κατριτζιδάκης στο φλάουτο, ο Γιάννης Χαρμπίλας στο κοντραμπάσο και ο Γιάννης Λελούδας στα τύμπανα, παρουσιάζουν και «πειράζουν» έργα των Ιωάννας Σταύρου, Chic Corea, Cesar Franck, Virgil Thomson, David Bedford, Philip Glass, Wim Mertens,  Paul Hindemith, Jacques Ibert και Astor Piazzolla.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, στις 9 το βράδυτο Jazzét Μusic Ηall σας προσκαλεί σ’ ένα πολύχρωμο μουσικό ταξίδι διέγερσης των συναισθημάτων και απόλαυσης των ήχων με τους ALS IN TERRA ΤRIO που αποτελείται από τους Διονύση Μικέλη στην κιθάρα-ενορχηστρώσεις, Κωνσταντίνο Ζήκο στο βιολί – ενορχηστρώσεις, Αρετή Πηγιαδίτη στο μαντολίνο και με την συμμετοχή των Δέσποινα Ξένου στο τραγούδι και Χάρη Παρασκευά στα κρουστά, 

Θα μας μεταφέρουν σε ένα σύμπαν, στο οποίο διασταυρώνονται μουσικές των A. Vivaldi, L. Boccherini, M. Χατζηδάκι, H. Mancini, N. Piovani κ.ά., όπου πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι ‘’διηγήσεις’’ του A. Piazzolla για περιπέτειες και μεγάλα πάθη. 

Βασική αναζήτηση είναι η επικοινωνία μέσω της μουσικής που μιλά κατευθείαν στη ψυχή…. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:30 

FSN P.A.N.D GROUP

Διασκευές από κορυφαίους συνθέτες της fusion μουσικής

ΝΙΚΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ / ΗΛ. ΚΙΘΑΡΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ / ΠΛΗΚΤΡΑ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ/ ΜΠΑΣΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / ΤΥΜΠΑΝΑ

To Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στις 9.30 μ.μ. θα φιλοξενήσει ένα μουσικό σχήμα τους fsn P.A.N.D όπου δημιουργήθηκε από τους, Νίκο Σκλάβο στην ηλεκτρική κιθάρα, Αλέξανδρο Καρύδα στα πλήκτρα, Πέτρο Καρδάση στο μπάσο και Δημήτρη Παλαιολόγο στα τύμπανα.

Μετά από πολλά χρόνια γνωριμίας στον επαγγελματικό χώρο της μουσικής και έχοντας κοινά μουσικά ακούσματα και επιρροές από το χώρο του fusion θα παρουσιάσουν διασκευές από κορυφαίους συνθέτες της fusion, όπως τους Frank Gambale, Dave Weckl, Billy Cobham, J. L. Ponty, Paul Gilbert, Jeff Beck, με τη δική τους μουσική προσέγγιση και ενορχηστρωτική αισθητική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:30

REGGETIKO PROJECT 

ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΔΑΡΑΣ (ΒΙΟΛΙ), ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ (CAJON)  ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΟΤΣΚΟΣ (DUDUK, ΣΑΞΟΦΩΝΟ), ΛΙΝΟΣ ΤΖΕΛΟΣ (ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ)  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ (CHARANGO, ΛΥΡΑ, ΤΖΟΥΡΑΣ) 

Folk, jazz και αρχαίους ήχους από την Ανατολή και τη Δυτική Μεσόγειο 

To Jazzet Music Hall, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου υποδέχεται το Reggetiko Project, ένα συγκρότημα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δημιουργεί μουσικά ψηφιδωτά με αρχαία και σύγχρονα όργανα.

Δημιουργήθηκε το 2015 ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν folk, jazz και αρχαίους ήχους από την ανατολή και τη δυτική Μεσόγειο. Μέσω κινηματογραφικών αυτοσχεδιαστικών διασκευών, οι μελωδίες αφηγούνται ταξίδια ανάμεσα σε μια ταπισερί διαφορετικών πολιτισμών συνυφασμένων στο χρόνο, επαναλαμβάνοντας τη ξεχωριστή φιλοσοφία και γεωγραφία του συγκροτήματος: “η μουσική ως μονοπάτι για διαφορετικές φωνές να κοινωνούν”.

Το τρίτο άλμπουμ του Project Reggetiko «Albatross» περιλαμβάνει τον θρυλικό βραβευμένο με Grammy Βούλγαρο πιανίστα Milcho Leviev. Το μουσικό ντοκιμαντέρ για τη συνεργασία τους προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης 2021. Το «Albatross» παρουσιάστηκε την επίσημη Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και ακολούθησε το Φεστιβάλ Δόμνας Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής ), το Keep on Jazz and Beyond Festival Θεσσαλονίκης και το Rialto World Music Festival στην Κύπρο. Το  Reggetiko Project συνόδευσε το Θέατρο Σκιών Κωστιδάκη στην αίθουσα συναυλιών Ριάλτο στη Λεμεσό (Κύπρος). Έχουν παρουσιαστεί στο Παλέρμο της Σικελίας και έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και εκτενώς στην Γερμανία.

Η μουσική του Reggetiko Project αποτελεί σημείο συνάντησης του Folk Fusion με την World Jazz, με αρκετές αναφορές στις μεσογειακές μουσικές παραδόσεις με αρκετούς Ethnic τόνους και μια κινηματογραφική αφηγηματική διάθεση με αυστηρά πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 21:00

MikrOmikron PROJECT 

ALEXIS DROSSOS: SOPRANO SAX, DIDGERIDOO & BECKOPHONE

HENK SPIES: SOPRANO SAX & ASSORTED FX

ΝΤΙΝΟΣΖΟΥΜΠΕΡΗΣ: ΜΠΑΣΣΟ, HOHNER GUITARET & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΦΡΑΤΝΙΚ: ΤΥΜΠΑΝΑ

Ελεύθερη Αυτοσχεδιαστική Μουσική

 

To Jazzét Music Hall, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 9.00 μ.μ. θα παρουσιάσει τους MikrOmikron Project, ένα σημαντικό μουσικό σχήμα ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής.

Οι MikrOmikronProjectείναι μιά εκδοχή των Omikron Project, του Ελληνο-Ολλανδο-Γαλλικού impro jazz σχήματος, με τα ίδια πάνω-κάτω μέλη, τους AlexisDrossos, soprano sax, didgeridoo & beckophone, Henk Spies, soprano sax & assorted FX, Ντίνο Ζούμπερη, μπάσσο, Hohner Guitaret & ηλεκτρονικές επεξεργασίες, αλλά με την προσθήκη του Λέανδρου Φράτνικ στα τύμπανα, στη θέση του Νικόλα Τσιλογιάννη.

Ο μουσικός προσανατολισμός παραμένει ωστόσο ο ίδιος, καθώς το σχήμα κινείται στον χώρο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με βάση την μεγάλη παράδοση της Ευρωπαϊκής jazz, ενσωματώνοντας επίσης παραδοσιακούς Ελληνικούς ρυθμούς, Αφρικάνικες πολυρυθμίες, μακρινούς απόηχους Ινδονησιακού gamelan έως καί ambient ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτόπια.

JAZZET – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99-101, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 210 5815626

www.musicenterathens.com / info@musicenterathens.com

The post Jazzet Music Hall – Πρόγραμμα συναυλιών appeared first on aftodioikisinews.gr.