JAZZÉT SUMMER CONCERTS

Το Jazzet επανέρχεται με ένα νέο κύκλο συναυλιών που ξεκινούν στην εξωτερική σκηνή της όμορφης πλατείας του, το Σάββατο 27/8 PARITY και Κυριακή 29/8 JAKO ORGAN TRIO

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 21:30 

PARITY

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ 

Μία άκρως προσωπική μουσική οπτική, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου

Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, το Jazzet συνεχίζει τις καλοκαιρινές του συναυλίες στη εξωτερική σκηνή του και παρουσιάζει τους PARITY, ένα εξεζητημένο ντουέτο ηλεκτρικής κιθάρας και τυμπάνων με τους Γιώργο Σταυρουλάκη και Βασίλη Χωριανόπουλο, σε μία άκρως προσωπική και ξεχωριστή μουσική πρόταση.

Όπως οι καλλιτέχνες της jazz χρησιμοποίησαν τη δημοφιλή μουσική της εποχής ως οχήματα έκφρασης και αυτοσχεδιασμού, έτσι και οι Parity δανείζονται μελωδίες και ήχους του σήμερα για να εξερευνήσουν νέα μελωδικά, αρμονικά και ηχητικά μονοπάτια. Οι Parity συνδυάζουν τον αυτοσχεδιασμό και τη διαδραστικότητα των μουσικών με τα ηχητικά τοπία του σήμερα, κάνοντας χρήση live looping και επεξεργασίας του ήχου.

Σε ένα ταξίδι μελωδιών και ήχων από τους Soundgarden και τον Frank Zappa μέχρι τον Cole Porter, οι Parity έρχονται να παρουσιάσουν τόσο την υπάρχουσα όσο και την επερχόμενη τους δισκογραφική δουλειά η οποία προβάλει, τόσο τη δική τους οπτική όσο και το δικό τους πρωτότυπο υλικό.

Το φιλόμουσο κοινό του Jazzét θα απολαύσει ένα σύγχρονο ηλεκτρικό ντουέτο υψηλού μουσικού επιπέδου.

 

ΣΥΝΔΡΟΜΗ 5€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626

JAZZET CAFE – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99-101, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 210 5815626

www.musicenterathens.com  /  info@musicenterathens.com

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 21:30

JAKO ORGAN TRIO 

ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ / ΚΙΘΑΡΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΜΑΡΝΑΚΗΣ/ORGAN

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΜΑΣ/ΤΥΜΠΑΝΑ

Η παράδοση των Organ Trios των ‘60s συναντά τον μοντέρνο ήχο και αισθητική του σήμερα 

To Jazzét Café, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022, στις 9.30 το βράδυ, παρουσιάζει στην όμορφη πλατεία του, το Jako Organ Trio, το προσωπικό project ενός ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενου καλλιτέχνη, του κιθαρίστα Ιάκωβου Συμεωνίδη,  όπου χτίζει την προσωπική του καριέρα με έντονα ενεργή συμμετοχή στις μουσικές σκηνές του Βερολίνου -όπου είναι μόνιμα εγκατεστημένος- και όχι μόνο.

Το ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει με το Jako Organ Trio, τους χαρισματικούς μουσικούς της νέας γενιάς της τζαζ σκηνής, τον Παναγιώτη Σμαρνάκη στο hammond organ και τον Παναγιώτη Θέμα στα ντραμς, αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις, jazz originals και standards από το American Songbook, καθώς και διασκευές της Motown και Funk σκηνής.

To Trio συνδυάζει στοιχεία της παράδοσης των Organ Trios της δεκαετίας του ’60 με μοντέρνο ήχο και αισθητική, αναμειγνύοντας το swing με boogaloo, latin, afro και funk grooves.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ Jako Organ Trio – “Safe Place” με την συμμετοχή των Γιώργου Κοντραφούρη στο organ, Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα και Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο.

Το Jako Organ Trio υπόσχεται μια αφάνταστα ρυθμική και  εμπνευσμένη μουσική βραδιά στο αγαπημένο κοινό του Jazzét.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ 5€
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626

To Jazzet Summer Concerts τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου.

The post JAZZÉT SUMMER CONCERTS appeared first on aftodioikisinews.gr.