“Τρέχουμε για την ειρήνη, κερδίζουμε τη ζωή” – “Είμαστε μοναδικοί.. είμαστε ίσοι !”

“Τρέχουμε για την ειρήνη, κερδίζουμε τη ζωή”“Είμαστε μοναδικοί.. είμαστε ίσοι !”

40 χρόνια Ειρηνοδρομία! – Στις 7 Μαΐου φέτος η μεγάλη διοργάνωση!

 

Τα τελευταία 40 χρόνια ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σχεδιάζει και πραγματοποιεί τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση “Ειρηνοδρομία” στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη. Από το 2015 η Ειρηνοδρομία, η οποία διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα δρομικά γεγονότα της Αττικής.

Φέτος, την Κυριακή 7 Μαΐου, οι προβολείς του δρομικού κινήματος θα στραφούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και την «Ειρηνοδρομία», με κεντρικό σύνθημα “Τρέχουμε για την ειρήνη, κερδίζουμε τη ζωή” και παράλληλο μήνυμα:

“Είμαστε μοναδικοί.. είμαστε ίσοι !”

 

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων: 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1.000μέτρων – διαδρομή ευαισθησίας AMEA. Οι αγώνες των 10χλμ. και 5χλμ.  διεξάγονται σε πιστοποιημένη διαδρομή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (W.A.) και την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) η οποία και επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από πλήθος δρομέων όλης της Ελλάδας, καθώς η Ειρηνοδρομία θεωρείται μια από τις πιο οργανωτικά άρτιες διοργανώσεις της Αττικής.

Η “Ειρηνοδρομία” αποτελεί μια μοναδικά πολύπλευρη διοργάνωση. Καθ’ όλα αθλητική, βαθιά συμβολική και πάντα με κοινωνικό πρόσημο, αναδεικνύει την τοπική κοινωνία, εμπλέκει τους πολίτες όλων των ηλικιών και ολόκληρη τη μαθητική και αθλητική κοινότητα, όχι μόνο τοπικά αλλά και υπερτοπικά. Η Ειρηνοδρομία προωθεί τη συμμετοχικότητα και την ευγενή άμιλλα, αλλά και επίκαιρες αξίες όπως η προσβασιμότητα, η πραγματική συμπερίληψη, η αγάπη για τον αθλητισμό, και φυσικά η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Αξίζει να σημειωθεί, πως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων, υποστηρίζει το έργο ενός κοινωνικού φορέα.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού, όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης, αλλά και άλλες εκδηλώσεις, που εκείνη την ημέρα θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή ειρήνης και συμμετοχής, θα βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

 

 

 

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

The post “Τρέχουμε για την ειρήνη, κερδίζουμε τη ζωή” – “Είμαστε μοναδικοί.. είμαστε ίσοι !” appeared first on aftodioikisinews.gr.