Δωρεάν WiFi στο Δήμο Άνδρου

Δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση (WiFi) παρέχει ο Δήμος μας στα εξής σημεία:

Η υλοποίηση της δράσης έγινε  στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE).

Αφορά μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη στήριξη των Δήμων  στην εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi. Αυτά καλύπτουν κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών με σκοπό την ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o Δήμος, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του απαιτούμενου εξοπλισμού, ύψους 15.000 €.

Δωρεάν WiFi

Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σύνδεση στο Διαδίκτυο στους παρακάτω χώρους:

Πλατεία Γηροκομείου, πεζοδρόμος Χώρας
Πεζόδρομος Όρμου Κορθίου
Παραλιακή ζώνη – Τουριστικό Καταφύγιο Μπατσίου

Οι χρήστες με το όνομα δικτύου (SSID) WiFi4EU, και επιλογή «Είσοδος Login» στην αρχική οθόνη πρόσβασης για χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ήδη προετοιμάζεται η επέκταση των σημείων WiFi για να καλυφθεί το Γαύριο, το Νειμποριό στη Χώρα και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι του νησιού.

Επίσκεψη στην Άνδρο

Πηγή: https://andros.gr/gr/periigisi/periigisi-sto-nisi.html

Το Γαύριο, στο βορειοδυτικό άκρο της Άνδρου, είναι το κύριο λιμάνι του νησιού.

Τακτική σύνδεση με τη Ραφήνα, καθώς και με Τήνο Μύκονο. Λιμάνια για αλιευτικά, κυρίως, αλλά και ιδιωτικά σκάφη υπάρχουν στη Χώρα και το Κόρθι, ενώ στο Μπατσί λειτουργεί μαρίνα.

Από την περιοχή του Γαυρίου μπορεί κανείς να κατευθυνθεί στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, όπου βρίσκονται αγροτικά χωριά με ανεπτυγμένη κτηνοτροφία (Φελλός, Μακροτάνταλο, Γίδες, Αμμόλοχος, Βαρίδι, Βιτάλι), αλλά και μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Κατευθυνόμενος προς το νότιο τμήμα του νησιού, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, περνώντας ταυτόχρονα από τις πλέον πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες (Άγιος Πέτρος, Χρυσή Άμμος), καθώς και από μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους

The post Δωρεάν WiFi στο Δήμο Άνδρου appeared first on aftodioikisinews.gr.