Προώθηση της κοινωνικής ένταξης στο Δήμο Πάτρας

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων καταβάλλει συνεχόμενες προσπάθειες για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων. Γι’ αυτό το σκοπό δημιούργησε τις Δομές Αστέγων με το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο.

Το Υπνωτήριο αποτελεί δομή άμεσης φιλοξενίας που λειτουργεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτει επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο. Παρέχει υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής αλλά και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Ακόμη διασύνδεση με υπηρεσίες μακροχρόνιας στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης, συμβουλευτική υγείας.

Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας αποτελεί δομή άμεσης πρόσβασης για κάλυψη όσο το δυνατόν καλύτερα των αναγκών των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και υγιεινής καθώς και διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης, συμβουλευτική υγείας.

Προώθηση της κοινωνικής ένταξης

Χάσαμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και έγινε μείωση στο οικογενειακό εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. Αρκετές οικογένειες είναι σε αδυναμία για κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση.

Ο Δήμος Πατρέων με αντίληψη της ανάγκης αυτής και διάθεση στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά αποφάσισε τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων. Έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και κυρίως νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση ή υδροδότηση.

Έτσι υπάρχει δυνατότητα στα άτομα και οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους να προσέρχονται στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας. Μοναδικό απαραίτητο δικαιολογητικό η Αστυνομική Ταυτότητα, ή το Διαβατηρίου ή την Άδειας Διαμονής για:

Ατομική υγιεινή (μπάνιο, ξύρισμα)
Χρήση πλυντηρίου και στεγνωτηρίου
Συμβουλευτική ενημέρωση – πληροφόρηση– στήριξη

Για τη χρήση των υπηρεσιών οι πολίτες επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Ημέρας για κλείσιμο του ραντεβού τους.

***Το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας στεγάζεται: Μπουκαούρη 100 και Γούναρη

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610342995 και 2614400300.

The post Προώθηση της κοινωνικής ένταξης στο Δήμο Πάτρας appeared first on aftodioikisinews.gr.