Φροντίδα των ελαφιών Dama-Dama στη Ρόδο

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής για την επιτήρηση και φροντίδα των ελαφιών Dama-Dama έγινε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδήμαρχου Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης, κ. Στράτου Καρίκη, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πρωτογενούς Τομέα, Οικολογίας & Ισότητας Φύλων, κα Κίκη Πάττα-Αποστολίδη και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Προστασίας-Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δ.Ε. Νότιας Ρόδου, κ. Σάββα Καραταπάνη με τον Καθηγητή Παθολογίας Παραγωγικών Ζώων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεώργιο Χριστοδουλόπουλο

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με συμμετοχή (διαδικτυακά) εκπροσώπων των αγροτών της Νότιας Ρόδου, έγινε διεξοδική συζήτηση για όλες τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Μεταξύ άλλων τέθηκε η πρότασης της σύστασης ενός ενιαίου φορέα ο οποίος θα στελεχωθεί από εξειδικευμένους κτηνιάτρους και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Το οποίο θα ασχολείται στο πεδίο (στους χώρους δηλαδή που ζει το ελάφι/πλατόνι). Με την περίθαλψη, παρακολούθηση και φροντίδα των ελαφιών Dama-Dama, αλλά και με την καταγραφή (με τη χρήση σύγχρονων μέσων) και σήμανση του πληθυσμού τους.
Όπως τονίσθηκε από τον κ. Καρίκη και επισημάνθηκε από τον κ. Καραταπάνη και την κα Πάττα, η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλέγματος ενδεδειγμένων δράσεων για την επιτήρηση και φροντίδα των ελαφιών Dama-Dama, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.
Υπό το πρίσμα αυτό, η διαβούλευση του Δήμου Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συνεχισθεί, προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας μας.

The post Φροντίδα των ελαφιών Dama-Dama στη Ρόδο appeared first on aftodioikisinews.gr.