Με το «Περιβάλλον» συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»

Με το «Περιβάλλον» συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της παράταξης www.vasilisaivalis.gr, στο σύνδεσμο:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-perivallon/

Η «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» προτείνει μία στρατηγική, το πλαίσιο της οποίας καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Η συμφωνία αυτή αφορά την κοινωνία, τόσο της πόλης, όσο και της υπαίθρου. Στην ουσία της, αποτελεί ένα νέου τύπου πολιτικό σχεδιασμό, όπου ορίζει συγκεκριμένα βήματα και στόχους για ένα κοινωνικό μετασχηματισμό, με μία οικονομία που δε ρυπαίνει και ως εκ τούτου δεν απειλεί την επιβίωσή μας στον πλανήτη. Παράλληλα, δε δημιουργεί τεχνητούς περιορισμούς στη διάθεση προϊόντων που ανήκουν στη σφαίρα των δημόσιων αγαθών, όπως είναι η ενέργεια και το νερό. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ένα σχέδιο που ως βασικό του στόχο έχει μια βιώσιμη, πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία, με μικρότερες ανισότητες και συγκρούσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, οι στόχοι είναι:

Να κάνουμε την Πάτρα μία πράσινη πόλη (αύξηση της φυτοκάλυψης στην πλατεία Γεωργίου, αξιοποίηση των προτάσεων της Μελέτης Αστικών Δενδροφυτεύσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, δημιουργία «πάρκων τσέπης», ανάδειξη του Δασυλλίου κ.α.).
Να καταστήσουμε την Πάτρα μία πόλη ανθεκτική στην κλιματική κρίση (ολοκλήρωση της μελέτης για την ακτογραμμή της Βόρειας Πελοποννήσου, υδρολογικές μελέτες και καταγραφή προβληματικών σημείων όπου εντοπίζονται πλημμυρικά, προστασία από πυρκαγιές με ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας με έμφαση στην πρόληψη).
Να αναδείξουμε την παραλιακή ζώνη του Δήμου (αποκατάσταση της Μαρίνας και δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την αξιοποίηση και ανάδειξή της σε αναπτυξιακό πόλο, ενοποίηση του ευρύτερου παραλιακού μετώπου από τα Καμίνια έως τον Ψαθόπυργο, προστασία του Πατραϊκού κόλπου).
Να προβάλουμε την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Πάτρας (ανάδειξη νεοκλασικών κτιρίων, παρεμβάσεις προστασίας διατηρητέων κτιρίων της πόλης).
Να προάγουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση (υιοθεσία δένδρων, δράσεις για την ενεργοποίηση των πολιτών σε επίπεδο γειτονιάς, οργανωμένες δράσεις καθαρισμού των ακτών και ενημερώσεις σε συνεργασία με εθελοντές, κινήσεις πολιτών, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, οργανωμένες υποδομές δημοτικού κτηνιατρείου και καταφυγίων ζώων).
Να αναβαθμίσουμε την πρόσβαση των πολιτών στα αγροτικά προϊόντα.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι αναγκαία η συμμετοχή της Πάτρας στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υποστήριξη πόλεων για την επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού. Μέσω της συμμετοχής της πόλης της Πάτρας, ο Δήμος Πατρέων θα εξασφαλίσει συνεργασία με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις στην επιτάχυνση υλοποίησης πρωτοβουλιών και στην προώθηση μετάβασης σε ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για τις πόλεις.

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση στέλνοντας τις θέσεις και τα σχόλιά τους στην ειδική φόρμα της διαβούλευσης η οποία αφορά κάθε ενότητα ξεχωριστά.

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που θα υποβληθούν από τους πολίτες θα τις επεξεργαστεί ομάδα προγράμματος της παράταξης και θα τις εντάξει στο σχέδιό της για την Πάτρα, υλοποιώντας τη σχετική δέσμευση του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων Βασίλη Αϊβαλή απέναντι στους δημότες.

Για την ενότητα «Περιβάλλον» που τίθεται προς διαβούλευση, μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-perivallon/

The post Με το «Περιβάλλον» συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» appeared first on aftodioikisinews.gr.